Maçın ardından

Maçın ardından -TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik Direktörü Devrim: -1-0 öndeyken 70inci dakikadan sonra verilen birtakım kararlar, futbolcularımızın psikolojisini, konsantrasyonunu bozdu ve sonuçta mağlup olduk -Kayseri Erciyes


KAYSERİ (A.A) - PTT 1. Ligde sahasında Kayseri Erciyesspora yenilen TKİ Tavşanlı Linyitsporun teknik direktörü Levent Devrim, 1-0 öndeyken 70inci dakikadan sonra verilen birtakım kararlar, futbolcularımızın psikolojisini, konsantrasyonunu bozdu ve sonuçta mağlup olduk dedi.
     Devrim, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, iyi futbol oynayan, ayağa iyi oynayan, oyun organizasyonu oldukça etkili bir rakibe karşı mücadele edeceklerinin bilinciyle sahaya çıktıklarını bildirdi.
     Maç öncesi rakibin özelliklerini zorlaştırıcı bir taktik anlayışı geliştirdiklerini belirten Devrim, şöyle devam etti:
     Daha çok yakın oynayarak, onların pas kanallarını kapatarak, yumuşak karınları olan savunmanın göbeğini zorlayarak oynamaya çalıştık. Aslında maçın geneline bakıldığında bunda etkili olduk. Gol de bulduk ve yaklaşık 70 dakika oyunun kontrolü bizdeydi. Daha önceki maçlara nazaran rakibe az pozisyon verdik. 1-0 öndeyken 70inci dakikadan sonra verilen birtakım kararlar, futbolcularımızın psikolojisini, konsantrasyonunu bozdu ve sonuçta mağlup olduk. Çok enteresan bir maç oldu. Maçtan sonra oyuncularımı tebrik ettim. Mücadele etmediler, istemediler desek yalan olur. Bazen iyi futbol oynasanız da 3 puanı alamıyorsunuz.
     Devrim, takımın hem iç sahada hem de deplasmanlarda sahipsiz olduğunu ileri sürdü.
     Kendi kendine yürüyen bir takım olduklarını dile getiren Devrim, Bir tepsi baklava alıp idmana gelerek, Biz size güveniyoruz, inanıyoruz demekle olmaz bu iş. Bu takım 6 aydır, hocası 7 aydır paralarını alamıyor diye konuştu.
    
     -Kayseri Erciyesspor cephesi-
    
     Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Osman Özköylü de zor bir deplasmandan çok kıymetli bir 3 puan aldıklarını söyledi.
     Maçın zor geçeceğini tahmin ettiklerini anlatan Özköylü, şunları kaydetti:
     İlk yarıda yediğimiz gol bizi biraz sıkıntıya soktu ama ikinci yarıda hem yaptığımız değişiklikler hem de oyuncu arkadaşlarımızın oyuna biraz daha katkı yapmasıyla golleri bulduk. Oyuncu arkadaşlarıma teşekkür ederim. Buradan kazanarak ayrılıyoruz. Tabii ki, mutluyuz. Çünkü hedeflerimiz doğrultusunda buradan puan ya da puanlarla ayrılmak istiyorduk. Bu galibiyet bizim için çok çok önemli. Bu tür maçlar, kırılma maçlarıdır. Bu maçı kaybetseydik moral ve motivasyon olarak sıkıntıya düşebilirdik. Bu galibiyetin moraliyle önümüzdeki hafta sahamızda yapacağımız Göztepe maçına hazırlanacağız. Göztepeyi de yenip son 3 maçında 3 galibiyet alan bir takım olarak üst sıralara daha sağlam bir şekilde tutunmayı amaçlıyoruz.
    
     -TKİ Tavşanlı Linyitsporun ilk iç saha yenilgisi-
    
     Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu sezon sahasında ilk yenilgisini, 6ncı maçında Kayseri Erciyesspor karşısında aldı.
     Daha önceki iç saha maçlarında, 2nci haftada Boluspor ile 2-2 berabere kalan kırmızı-siyahlılar, 4üncü haftada ise Denizlisporu 4-3 yenmişti.
     Kütahya temsilcisi, şimdiye kadar oynadığı 3 iç saha maçında 1er galibiyet, beraberlik ve mağlubiyetle 4 puan elde ederek, bu karşılaşmalarda 7 gol atıp 7 gol yedi. 3 deplasman maçında ise toplam 1 gol atıp 7 gol yiyerek, 1 beraberlik ve 2 yenilgiyle sadece 1 puan alabildiler.
     Sezonun 6 haftasında toplam 1 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgiyle 5 puanı bulunan kırmızı-siyahlılar, bu süreçte 8 gol attı ve kalesinde 14 gol gördü.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, 7nci haftada Adanaspor ile deplasmanda karşılaşacak.
    
     Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER