Maddi imkansızlıklar içinde gelen başarı

Maddi imkansızlıklar içinde gelen başarı -Elazığda, emekli maaşıyla geçinen ve kirada oturan 3 çocuklu bir ailenin küçük kızı Nida Bulut (14), 2 yıldır okul birincisi olarak örnek bir başarı sergiliyor -Bulut: Dokuz Eylül Üniversi


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda, emekli maaşıyla geçinen ve kirada oturan 3 çocuklu bir ailenin küçük kızı Nida Bulut (14), 2 yıldır okul birincisi olarak örnek bir başarı sergiliyor.
     Eğitim gördüğü Elazığ Atatürk İlkokulu/Ortaokulunda 2 yıldır birincisi olan ve bu sene de dönem birinciliğini elde eden 8. sınıf öğrencisi Nida Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başarılı olmak için öncelikle hedefi belirlemek, ardından düzenli ve planlı çalışarak ona ulaşmak için emek sarf etmek gerektiğini belirtti.
     Kendi başarısını öncelikle azmine, ablalarına, ailesine ve öğretmenlerine borçlu olduğunu vurgulayan Bulut, bazen çok çalışmanın tek başına yeterli olmadığını, maddi imkansızlıklar nedeniyle hedefe ulaşmakta engellerle karşılaşılabildiğini söyledi.
     Ablasının, Cumhuriyet Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesine puanının tuttuğunu ancak ailesinin maddi imkansızlıklar nedeniyle onu il dışına gönderemediğini dile getiren Bulut, bu nedenle kendi illerini tercih ettiğini ve eğitimini Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Bölümünde sürdürdüğünü bildirdi.
     Aynı durumun kendisi için de söz konusu olabileceğini, çoğu zaman bunun tedirginliğini yaşadığını anlatan Bulut, bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan ablasının mezun olduktan sonra bir işe girip eğitiminde kendisine destek olacağı ümidiyle hedefinden vazgeçmediğini kaydetti.
     Nida Bulut, şunları söyledi:
     Başarmak için diğer bir etken de amacınızı ve hedefinizi belirlemenizdir. Ben de hedefimi belirledim. Hedefim öncelikle Fen Lisesine gitmek. Çünkü sayısal derslerin sözellere göre daha iyi olduğunu düşünüyorum. Üniversite olarak İzmirdeki Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesine gitmek istiyorum, beyin cerrahlığı istiyorum. Çünkü insan beyninin mükemmel bir şekilde çalıştığını düşünüyorum ve bu işleyişin nasıl olduğunu daha ayrıntılı bir şekilde öğrenmek istiyorum.
    
     -Üç çocuğum var, üçü de başarılı-
    
     Bulutun babası Nuri Bulut ise maddi durumu iyi olmadığı için çocuklarını güçlükle okuttuğunu söyledi.
     Kaynakçı ve tornacı olarak genelde iş bulamadığını anlatan Bulut, emekli maaşıyla zorlukla idare ettiklerini belirterek, Maddi durumumuz iyi olmadığından dolayı çocuklarımızı zar zor da olsa okutuyoruz. Üç çocuğum var, sağ olsunlar üçü de başarılı. Eğer durumumuz iyi olsa daha da başarılı olur, daha da iyi olurlar. Maalesef durumumuz iyi olmadığından dolayı çocuklarımız bu kadar başarabiliyorlar dedi.
     Nuri Bulut, ortanca kızının da Anadolu Lisesinde eğitimine devam ettiğini aktardı.
     Abla Betül Bulut da kardeşi Nida Bulutun tercih ettiği bölümde okumasını istediğini belirterek, Benim hayalimdeki meslek diş hekimliğiydi. Aslında puanım da tutuyordu ama maddi imkansızlıklardan dolayı ailem beni başka bir şehre gönderemedi. İnşallah kardeşim böyle bir durumla karşı karşıya kalmaz. Onun çok iyi yerlere gelmesini ben de istiyorum diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Maddi imkansızlıklar içinde gelen başarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER