Madende çalışan işçileri için sebze üretiyor

Madende çalışan işçileri için sebze üretiyor -Zonguldakta ayda 300 ton taş kömürü üretimi yapan maden ocağı firması, kömürü ve maden malzemelerini depoladığı arazisinde, domatesten taze fasulyeye kadar çeşitli sebzeler yetiştiriyor


ZONGULDAK (A.A) - Erdinç Aksoy - Zonguldakta ayda 300 ton taş kömürü üretimi yapan bir maden ocağı firması, kömürü ve maden malzemelerini depoladığı arazisinde, domatesten taze fasulyeye kadar çeşitli sebzeler yetiştiriyor.
     Karadon mevkisinde yaklaşık 9 yıldır faaliyet gösteren özel bir maden firmasının, kömür üretiminin yapıldığı ocağın çevresinde yetiştirilen sebzeler dikkat çekiyor.
     Kara elmas ile dolu arazide yetişen domates, taze fasulye ve mısırlar, madenciler tarafından dalından koparılarak yerin metrelerce altında tüketiliyor.
     Firma ortaklarından Ahmet Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden işletmelerinin genellike çevreye zarar verdiğinin iddia edildiğini hatırlatarak, kendilerinin ise doğanın korunmasına büyük özen gösterdiğini söyledi.
     Yerin metrelerce altında ürettiğimiz kömürü ocak girişindeki sahada depoladıklarını ifade eden Kurt, Üç vardiyada görevli 300e yakın madencimizin en iyi şartlarda çalışmasına özen gösteriyoruz. Bu doğrultuda iş güvenliği ve işçi sağlığı önlemlerinden huzurlu çalışma ortamına kadar her unsura dikkat ediyoruz dedi.
     Kurt, maden ocaklarında üretime başladıkları günden itibaren ölümlü iş kazası meydana gelmediğini ve maden sektörünün zorluğunu iyi bildikleri için her türlü önlemi aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Kömür üretimi yapılan tesisler düşünülünce, her tarafın kömür karası olduğu, karanlık, tozlu bir ortam akla geliyor. Biz, üretim alanlarımızın temizliğine büyük önem veriyoruz. İdari binamıza ayakkabıyla girmiyoruz, sahamızda depoladığımız kömürün rüzgar gibi unsurlarla etrafı kirletmesinin de önüne geçiyoruz. Bir süt fabrikasının göstereceği özeni madencilikte gösteriyoruz. Bu sayede kömür sahamızdaki arazinin çeşitli yerlerine ektiğim sebzeleri sağlıklı şekilde yetiştirebiliyorum. Bu çevreye ne kadar duyarlı olduğumuzun en önemli kanıtıdır. Madencilerimiz, arazimizde yetiştirdiğim domatesleri dalından kopararak yerin metrelerce altında kurdukları sofrada tüketiyor. Mısırları pişirip hep birlikte yiyoruz. Bu da motivasyonumuzu arttırıyor.
     Madencilik faaliyetlerinin doğa sevgisi içinde yapıldığında çevreye asla zarar vermeyeceğini vurgulayan Kurt, Havzada, kömür sahasında sebze yetiştirilen başka bir kömür firması yok. Türkiyede de örneğini görmedim. Bizzat sebzeleri ben yetiştiriyorum. Düzenli sulayarak, bakımlarını yapıyorum. İşçilerimiz ile birlikte her mevsim farklı ürünleri tüketmenin keyfini yaşıyorum dedi.
    
     Muhabir: Sinan Özmüş-Ömer Erim Baştimar
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Madende çalışan işçileri için sebze üretiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER