Mahkumların el ürünlerinden 50 bin lira

Mahkumların el ürünlerinden 50 bin lira gelir elde edildi


SİNOP (A.A) - Sinop E tipi kapalı ceza infaz kurumlarında kalan hükümlü ve tutuklularca yapılan ve tarihi Sinop Cezaevindeki reyonda infaz koruma memurlarınca satışa sunulan el ürünlerinin satışından bu sezon 50 bin lira gelir elde edildiği bildirildi.
     İnfaz koruma memuru Hüseyin Sarıgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkumların yaptığı boncuk işlerinin parasının direkt hesaplarına yattığını belirterek, Diğer ürünler için atölye sisteminde mahkumlar 150 lira maaş alır, sağlık sigortaları vardır, aileleri sağlık sigortasından yararlanır ve yıl sonunda kar payı alırlar dedi.
     Devletin amacının mahkumlara meslek ve sanat edindirme ile sigorta kapsamına alarak ailelerine destek vermek olduğunu belirten söyleyen Sarıgül, şunları kaydetti:
     Tutuklu ve hükümlülerin yaptığı boncuklardan duvar saatleri, anahtarlıklar, tespihler, maket tekneler ve boncuk maşallahlardan oluşan el ürünlerinin bir bölümü, tarihi Sinop Cezaevindeki reyonda satışı sunuldu. Mayıs ayı içerisinde açılıp Kasım ayı sonunda kapanan reyonda sezonda şu ana kadar ürünlerin satışından 50 bin lira gelir elde edildi. En fazla satılan ürünler ise boncuk işlemeler. Ürünlerin fiyatları 5 ile 300 lira arasında değişiyor.
    
     Muhabir: Halit Gümüş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Mahkumların el ürünlerinden 50 bin lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER