Makedon öğrenciler Katip Çelebi Üniversitesini ziyaret

Makedon öğrenciler Katip Çelebi Üniversitesini ziyaret etti


İZMİR (A.A) - Makedonyanın Gostivar şehrinde bulunan Abdülhakim Hikmet Doğan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezinin (ADEKSAM) Makedonya çapında Türkçe eğitimini teşvik etmek amacıyla burs verdiği 35 öğrenci, İzmir Katip Çelebi Üniversitesini (İKÇÜ) ziyaret etti.
     İKÇÜden yapılan yazılı açıklamada, Makedon öğrencilerin Rektör Prof. Dr. Galip Akhan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tancan Uysal tarafından toplantı salonunda ağırlandığı belirtildi.
     Prof. Dr. Galip Akhan, yaptığı açıklamada, Türk kültürünün Balkanlardaki en önemli temsilcilerinden biri olan Makedon Türklerine her konuda destek olmaya devam edeceklerini, Türk kimliğinin ve kültürünün devamı konusunda çaba gösterilmesinin çok önemli olduğunu kaydetti.
     Tüm Balkanlardaki Türk medeniyetinin tekrar yeşermesi adına Türkçenin unutulmamasının çok önemli olduğunu bildiren Prof. Dr. Akhan, şunları kaydetti:
     Kimliğimizi oluşturan, bizi bir millet yapan değerlerimizle aynı dokunun bir parçası olmak, aynı değer yargılarını, ortak kültürü taşımak ve yaşatmak, sıkıca kenetlenmek, globalleşen dünyada büyük önem taşımaktadır. Bizleri biz yapan tüm manevi kültürel değerlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Siz değerli başarılı Makedon gençlerin üniversitemize gelmesi için elimizden gelen desteği sağlayacağız. Evrenselliği kendine vazgeçilmez bir hedef seçen İKÇÜ olarak, bilimin ışığında evrensel değerlerimize sahip çıkarak; çok büyük hedeflere doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Makedon öğrenciler Katip Çelebi Üniversitesini ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER