Makedonya Ankara Büyükelçisi Taskovski, Vali Altıparmakı

Makedonya Ankara Büyükelçisi Taskovski, Vali Altıparmakı ziyaret etti -Büyükelçi Taskovski: -Antalya ile ticari ve kültürel ilişkileri daha üst seviyeye çıkarmak için geldik


ANTALYA (A.A) - Makedonya Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, Antalya ile ticari ve kültürel ilişkileri daha üst seviyeye çıkarmak istediklerini söyledi.
     Makedonya Ankara Büyükelçisi Taskovski, Ticaret Müşaviri Habil Mustafai ile Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı ziyaret etti.
     Vali Altıparmak, ziyarette yaptığı açıklamada, Makedonyayı kültürüyle, insanların karşılıklı ilişkileriyle Türkiyeden bir parça gibi gördüklerini ifade etti.
     Ülkeler arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri önemsediklerini dile getiren Altıparmak, Sayın Büyükelçinin ilimize gelmesiyle bu ilişkinin yeni bir aşamaya taşınması mümkün olacak. Ticaret Müşaviri Habil Mustafainin gelmiş olması, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) koordinatör Alaattin Özyürekin de burada bulunması, Antalyanın Makedonya ile olan ekonomik ilişkisine katkı sağlayacak diye düşünüyorum diye konuştu.
     Türklerin Manastırı ziyaretlerinin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 70 oranında arttığına işaret eden Altıparmak, Türkiyeden düzenli yapılacak turlarla Makedonyaya ziyaretlerin daha da artabileceğini kaydetti. Makedonya ile turizm alanında da ciddi ilişkilerin olduğunu söyleyen Altıparmak, Üsküp, Kalkandere, Manastır, bunlar bizim türkülerimizin, şarkılarımızın, filmlerimizin, dizilerimizin konusu. Özellikle Üsküpteki tarihi eserler ve Manastırdaki Atatürk evi ile müzesi Türkleri davet eden bir yer. Makedonyaya her alanda yardım ve destekte bulunmaya hazırız diye konuştu.
     ANFAŞ Bevex İçecek Fuarında konuk ülke olarak bulunduklarını anlatan Büyükelçi Taskovski, Antalya ziyareti kapsamında Antalya Ticaret ve Sanayi Odasını da ziyaret ettiklerini bildirdi.
     Türkiye ile iki ülke bir devlet gibi olduklarını kaydeden Taskovski, Antalya ile ticari ve kültürel ilişkileri daha üst seviyeye çıkarmak için geldik. Çok yakında Antalyada Makedonyadaki yatırım olanakları ve turizmle ilgili Türk yatırımcılara yönelik forum düzenleyeceğiz dedi.
     Taskovski, Vali Altıparmaktan da her ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi konusunda destek istedi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Makedonya Ankara Büyükelçisi Taskovski, Vali Altıparmakı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER