Makedonyalı yetimler Bursada

Makedonyalı yetimler Bursada -Makedonyanın Üsküp şehrinde yaşayan ve Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Bursaya gelen yetim çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağın misafiri oldu


BURSA (A.A) - Makedonyanın Üsküp şehrinde yaşayan ve Büyükşehir Belediyesinin davetlisi olarak Bursaya gelen yetim çocuklar, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağın misafiri oldu.
     Karadağ, Makedonyada faaliyet gösteren El Hilal Derneğinin aracılığıyla Bursaya gelen çocukları Büyükşehir Belediyesinin BUSKİdeki merkezinde kabul etti. Konferans salonunda gerçekleşen görüşmeye, Karadağın yanı sıra El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, El Hilal Derneği Üsküp Şube Başkanı Fatmir Murtezani, Şube Başkan Yardımcısı Sabit Emin, Meclis Üyesi Ibuş Murtezani, Meclis Üyesi Florim Ademi ve 44 öğrenci katıldı.
     El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Bursa Büyükşehir Belediyesiyle 2-3 yıldır ortaklaşa olarak çok yoğun aktiviteler gerçekleştirdiklerini söyledi.
     Şimdiki çalışma kapsamında Makedonyalı 44 yetim çocuğun Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursada misafir edileceğini belirten Sadiku, şöyle konuştu:
     Makedon yetim çocukların burada ağırlanmasını sağlayan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepeye ve ekibine şükranlarımızı sunuyoruz. Bizim Bursayla ilgili, her yıl devam eden 3 büyük projemiz var. Bunlardan birincisi fakir çocukların sünnet ettirilmesidir. Fakir çocukları inşallah bu Ramazan sonrasında da sünnet ettireceğiz. İkincisi aşure programı ve üçüncüsü de geçen yıldan bu yana devam ettirdiğimiz yetim çocukların Bursada ağırlanması programıdır. Tüm bu programlar, iki tarafın da samimiyetinin göstergesidir, delilidir. Umut ediyoruz ki bu birliktelik daha uzun yıllar devam edecektir.
     Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ da Makedon yetim çocukları Bursada görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Makedon vatandaşlarıyla pek çok ortak özelliğin yanında din kardeşi olduklarını ifade eden Karadağ, bu kardeşliğin anne ve baba kardeşliğinden de öte olduğunu söyledi.
     Makedonyadan gelen yetim çocukları özel statüye koyduklarını söyleyen Karadağ, Bu söylediklerimiz, laf olsun diye dile getirilmiyor. Gerçekten sizler bizim çocuklarımız, kardeşlerimizsiniz. Sizlerin ayağına bir diken batsa, bizim yüreklerimiz sızlıyor. Sizlere olan bir yanlışlık hepimizi rahatsız ediyor diye konuştu.
     Konuşmasında misafir çocuklara tavsiyelerde de bulunan Karadağ, Ne yaparsanız yapın ama iyi eğitim alın. Bulunduğunuz toplumda görgüsü, bilgisi ve terbiyesiyle öne çıkan bireyler olun. Bizlere de zamanında aynı şeyleri söylediler. Uyduklarımız oldu, uymadıklarımız oldu. Uymadıklarımız için pişmanız. Şimdi Keşke yapsaydık diyoruz şeklinde konuştu.
     Ziyaretin ardından El Hilal Derneği Genel Sekreteri Talat Sadiku, Karadağa plaket takdim etti. Başkan Karadağ da misafir heyet ile çocuklara Bursayla ilgili hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Umut Özgan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Makedonyalı yetimler Bursada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER