Malatyada Türklerin Toplumsal Psikolojisi konulu konferans

Malatyada Türklerin Toplumsal Psikolojisi konulu konferans düzenlendi


MALATYA (A.A) - Malatyada Türklerin Toplumsal Psikolojisi konulu konferans düzenlendi.
     Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezinden (BİLSAM) yapılan yazılı açıklamaya göre, BİLSAMın Türklerin Toplumsal Psikolojisi konulu konferansı İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı.
     Prof. Dr. Erol Göka, konferansta yaptığı konuşmada, Türklerin İslamiyetten önce Şaman dinine inandığını belirterek, bu dinin bazı inanışlarının İslama benzediğini anlattı.
     Bu dinin özünün mistik bir karaktere sahip olduğunu savunan Göka, bu nedenle Türkler arasında İslamın tasavvuf yoluyla daha kolay yayıldığını belirtti.
     Göka, Türk-İslam düşüncesinin de tasavvufa göre şekillendiğini kaydetti. Erol Göka, Türklerin daha önce göçebe bir hayat yaşadığını anımsatarak, Bu göçebelikten dolayı bugün dahi kentlerde modern bir yaşam içindeymiş gibi gözüksek de, ev içi yaşantımızı adeta çadırda yaşıyormuş gibi evin bir odasında devam ettirip en güzel eşyalarla donattığımız salonu misafirler için ayırırız. Yer yatağı, yüklük uygulamalarımızda eski yaşantımızdan izleri belirgin biçimde görmek mümkündür ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada Türklerin Toplumsal Psikolojisi konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER