Malatyada Ahilik Haftası kutlamaları

Malatyada Ahilik Haftası kutlamaları -Şenlik kısmının iptal edildiği kutlamalar kapsamında şehitler için mevlit okutuldu


MALATYA (A.A) - Malatyada şenlik kısımlarının iptal edildiği Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında şehitler için mevlit okutuldu.
     Malatya Valiliği ve Malatya Belediyesi ile sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinlik, Malatya Belediyesi yanındaki fuar alanında gerçekleştirildi.
     Mehteran takımının gösterisiyle başlayan programda konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, son günlerde yaşanan terör olaylarına atıfta bulunarak, Bin yıllık birlikteliğin, bin yılık bir kardeşliğin arasına nifak sokulmak istendiğini kaydetti.
     Palandöken, Türkiyedeki kardeşliği bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini dile getirdi. Malatyanın, Türkiyenin siyasi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Palandöken, Çok partili hayatın temelini atan İsmet İnönüdür, ülkenin gelişmesinin önünün açılmasını sağlayan Turgut Özaldır. Malatyalılar, ülkenin kuruluşunda, gelişmesinde önemli hamleleri yapan insanların yetiştirildiği ocak olmuştur. Plakamız 44, insanımız da dört dörtlük ve mert. Suyumuz hafif sert ama insanımız da merttir diye konuştu.
     AK Parti Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı da şehitler nedeniyle etkinliklerin şenlik kısmının iptal edilerek, mevlit programının eklenmesinden dolayı teşekkür etti.
     Fındıklı, şöyle devam etti:
     Türkiye Cumhuriyeti Devletini bölmek, parçalamak, vatandaşları arasına nifak sokmak, onları birbirine düşürmek, gençlerin kanı üzerinde siyaset yapmak, burada bir netice almak için çaba sarf eden bütün bedbahtlara şunu söylemek isterim, bütün çabanız nafile olacak. Kürtler adına siyaset yaptıklarını iddia edenler, parlamentoda onları temsil ettiğini iddia edenler de kendi üzerindeki vesayete ve silah vesayetine karşı çıkmadıkları müddetçe siyasi temsiliyetleri tartışılır hale gelecek, siyasi ahlakları tartışılır hale gelecektir.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da Türkiyede her zamankinden daha fazla kardeşliğe, beraberliğe, ihtiyaç olduğunu dile getirdi.
     Törende, yılın ahisi seçilen 72 yıllık ayakkabı tamircisi Mehmet Mustafa Alpaya ahi elbisesi giydirildi. Palandökene de ahi kaftanı giydirilerek, saat hediye edildi.
     Şehitler için Mevlid-i Şerif okutulmasının ardından 10 bin kişiye pilav ve kuru fasulye ikram edildi.
     Törene, Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Cemal Akın ve Öznur Çalık, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Malatya Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, çok sayıda esnaf odası başkanı ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada Ahilik Haftası kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER