Malatyada belediye şirketlerinden atılan 5 işçinin

Malatyada belediye şirketlerinden atılan 5 işçinin durumu -Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Kart: -Yargıtay Bu işçiler belediye işçisidir diye karar verdi


MALATYA (A.A) - Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet-İş), Malatya Belediyesinin şirketlerinden atılan 5 işçinin, işlerine iade edilmesini istedi.
     Sendika Genel Başkan Yardımcısı Ali Osman Kart, beraberindekilerle kent merkezindeki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, belediyeye bağlı Malatya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri AŞden (MOTAŞ) bir, Kültür A.Şden de 4 işçinin işten atıldığını ve sendika olarak bu konuda hukuk mücadelesi başlattıklarını söyledi.
     Malatya İş Mahkemesinin işçilerin işe iadesine karar verdiğini ve Yargıtayın da kararı onadığını belirten Kart, İşin garip tecellisidir ki mahkeme bu işçileri şirketlere değil, belediyeye iade etti. Yargıtay da onadı. Yani Yargıtay bu işçiler, belediye işçisidir diye karar verdi dedi.
     Bu işçilerin belediyede iş başı yapmasının gerektiğini ifade eden Osman Kart, işçilerin ücretlerinin de belediye tarafından ödenmesi gerektiğini savundu. Kart, Henüz bu hususta yargı sürecini başlatmadık. Bir ay zarfında iş verenin bu arkadaşları işe başlatmaları gerekiyordu. Sendika olarak bu zamana kadar hep diyalogdan yana olduk. Yine de diyalogdan yana olmaya devam ediyoruz. Ama bugün itibariyle Valiliğe bildireceğiz. Perşembe günü sabahtan itibaren belediye önünde oturma eylemi başlatacağız diye konuştu.
     Belediyenin çalışan işçilere de baskı yaptığını ileri süren Kart, Kültür A.Şnin imzaladığı toplu sözleşmeyi uygulamadığını ileri sürdü. Kurt, iş tehdidiyle arkadaşlarına baskı yapıldığını iddia etti.
     Kart ve beraberindekiler, toplantının ardından Malatya Belediyesi önünde eylem yaptı. İşimizi geri istiyoruz yazılı pankartlar açan üyeler adına açıklama yapan Kart, iş verene yasal bir uyarı yaptıklarını belirterek, çözüm beklediklerini söyledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada belediye şirketlerinden atılan 5 işçinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER