Malatyada çocukevine yoğun ilgi

Malatyada çocukevine yoğun ilgi -Okuyalım Okutalım projesi kapsamında, evinde kitap okuyacak ortamı olmayan çocuklar için açılan çocukevi, yoğun ilgi görüyor


MALATYA (A.A) - Evinde kitap okuyacak ortamı olmayan çocuklar için açılan çocukevi, yoğun ilgi görüyor.
     Malatya Eğitimciler Derneğinin hazırladığı ve Kalkınma Bakanlığının Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklediği Okuyalım Okutalım projesi çerçevesinde 18 Mayısta açılan çocukevinin sorumlusu Emin Yaray, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kiltepe Mahallesinde belediyenin yaptırdığı çok amaçlı sosyal tesiste çocuklara hizmet verdiklerini söyledi.
     Çocukların bir çoğunun evinde kitap okuyacak ya da ders çalışacak ortamı olmadığını kaydeden Yaray, çocukevinde hikaye kitapları, romanlar ve ders kitapları bulundurduklarını, çocukların da burada hem kitap okuduğunu, hem de ders çalıştığını aktardı.
     Yaray, çocukların burada satranç oynama imkanı da bulduklarını ayrıca oyuncaklarla eğlenceli vakit geçirebildiğini kaydetti. Çocukevine ilginin de oldukça yoğun olduğunu belirten Yaray, okullar açıkken günde 150 çocuğun geldiğini, hafta sonunda bu sayının 250ye kadar çıktığını dile getirdi. Emin Yaray, Buraya çoğunlukla gelir seviyesi düşük ailelerin çocukları geliyor. Onlar da yazları köylerine gidiyorlar. Bu nedenle tatilde günde 100 çocuk geliyor dedi.
     Yaz mevsiminde çocukların parkta ya da sokakta oynayacaklarına çocukevinde zamanlarını değerlendirdiğini ifade eden Yaray, Bir çocuk buraya gelse ve 2-3 saat oyun oynasa, devamında belki kitaplıktan bir kitap alıp bir kaç sayfa okuyacak, ya da bir hikaye okuyacak. Okuyan çocukları görecek. Okuma isteği olmasa bile en azından teşvik edilecek, güzel örnek görecek diye konuştu.
     Yaray, 50 çocuğu Mardin, Şanlıurfa ve Hasankeyfe geziye götürdüklerini de sözlerine ekledi.
     Çocuklardan ilköğretim 8inci sınıf öğrencisi Aliseydi Yücekaya, çocuk evini çok sevdiğini, evinde kitap okuyacak ortamı olmadığı için buraya geldiğini söyledi.
     Muhammed Sefa Demir ise, çocukevinde oyun oynayabildiklerini, kitap okurken de arkadaşları ile yarıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada çocukevine yoğun ilgi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER