Malatyada Elektrikçiler Odası üyeleri, istişare toplantısı

Malatyada Elektrikçiler Odası üyeleri, istişare toplantısı yaptı


MALATYA (A.A) - Malatyada Elektrikçiler Odası üyeleri, istişare toplantısı yaptı.
     Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, oda binasında düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, her işin ehli tarafından yapılması gerektiğini belirtti.
     Vergi mükellefi olmayan kişilerin elektrikçilik yapmasının doğru olmadığını ifade eden Keskin, Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki uygulamalı eğitimlerde 5 yıl boyunca eğitim verildiğini ancak hızlandırılmış kurslarda eğitimlerin 45 günde tamamlandığını anlattı.
     Keskin, Bu kalfa ve ustalar 5 yıl eğitim alırken, siz tekrar Milli Eğitim bünyesinde hızlandırılmış kurs açacaksınız, bu kursu bitirenlere sertifika vereceksiniz. Ama getirip 5 yıl çıraklık, kalfalık, ustalık eğitimi alanlarla bu kursları bitirenleri eşit şartlarda çalıştıracaksınız. Bu olmaz. Eğer 45 günde insan yetiştirecekseniz benim usta, kalfa ve çırağıma neden 5 yıl uygulamalı eğitim veriyorsunuz- diye konuştu.
     Keskin, Ticaret ve Sanayi Odalarına kayıt yaptırmak isteyenlerden ustalık belgesi istenmemesine karşılık, Esnaf ve Sanatkar Odalarına kayıt olmak isteyenlerden ustalık belgesi istenmesinin çifte standart olduğunu savundu.
     Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren de geçen yıl esnaf ve sanatkarlara 15 milyon lira kredi desteğinde bulunmayı hedeflediklerini ancak yeni Türk Ticaret Kanununun ilgili maddelerinin kooperatifleri de sıkıntıya soktuğunu, bu nedenle hedeflerini tutturamadıklarını söyledi.
     Elektrikçiler Odası Başkanı Hüseyin Baştürk de 9 Şubat 2012de yürürlüğe giren İç Tesisat Yönetmeliğinin elektrikçilik sektöründe haksız rekabeti önlediğini kaydetti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatyada Elektrikçiler Odası üyeleri, istişare toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER