Malatyada hayvan pazarında hareketlilik başladı

Malatyada hayvan pazarında hareketlilik başladı


MALATYA (A.A) - Kurban Bayramına 10 günden az bir süre kala, Malatyadaki kurban pazarında da hareketlilik başladı.
     Malatya Belediyesince Yeşiltepe Mahallesinde kurulan hayvan pazarına hem Malatyanın ilçelerinden hem de çevre illerden büyük ve küçükbaş hayvanlarını getiren vatandaşlar, satışların bu yıl güzel başladığını belirtti.
     Hayvanlarını Pütürgeden pazara getiren Nabi Öztürk, büyükbaş hayvan fiyatlarının büyüklüklerine göre 3 bin ila 7,5 bin lira arasında satışa sunulduğunu söyledi. Satışların iyi başladığını dile getiren Öztürk, pazara getirdiği 20 büyükbaş hayvanın 5ini şimdiden sattığını, Kurban Bayramına kısa bir süre kala satışların daha da artmasını beklediklerini ifade etti.
     Hekimhan ilçesi Ballıkaya köyünden pazara gelen Mahmut Dinç de saman fiyatlarının yüksekliğinden şikayet ederek, hayvancılıkla uğraşanların masraflarının çok olduğunu söyledi.
     Koyun keçi yetiştiricisi Süleyman Tunç da küçükbaş hayvanların 350 ila 600 lira arasında satıldığını kaydetti. Bayrama bir haftadan fazla bir süre olduğu halde satışların iyi gittiğini ifade eden Tunç, barınakları olmadığı için kurbanlıklarının gece soğukta dışarda kaldığını anlatarak, yetkililerin buraya barınak yapmasını istedi.
     Sivasın Kangal ilçesinden koyunlarını getiren Osman Hakalmaz da 90 koyununun 40ını şimdiden sattığını belirterek, satışların iyi gittiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada hayvan pazarında hareketlilik başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER