Malatyada Kent Rehberi hazırlandı

Malatyada Kent Rehberi hazırlandı -Rehberde, kentin tarihi, kültürel ve tabiat varlıklarının yanı sıra, mesire alanları, oteller, hamamlar, banka şubeleri, taksi durakları, lokantalar ve ulaşım imkanları gibi pek çok bilgi yer alıy


MALATYA (A.A) - Malatyada, kentin tarihi, kültürel ve tabiat varlıklarının yanı sıra, ziyaretçilerin şehri rahatlıkla gezmesine imkan tanıyacak bilgilerin yer aldığı Kent Rehberi hazırlandı.
     İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Malatya Valiliği Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) uzmanlarının bir yıl süren çalışmalarıyla hazırlanan rehberin basımı gerçekleştirildi.
     KUDEB Başkanı Levent İskenderoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatyanın tarihçesiyle başlayan 176 sayfalık rehberin, kenti ziyaret edenlerin rahatlıkla ceplerinde veya çantalarında taşıyabilecekleri ölçülerde basıldığını söyledi.
     Malatyanın coğrafi konumu, tarihçesi, nüfusu, iklimini içeren birkaç sayfalık özet bilginin de yer aldığı rehberin görsel ağırlıklı bir çalışma olduğunu belirten İskenderoğlu, fotoğrafların yazım aşamasında çekildiğini aktararak, Rehberde güzel ve kaliteli olduğunu düşündüğümüz, Malatyanın cazibesini ifade edebilecek fotoğrafları kullandık. Uzun bir çalışma sonucunda topladığımız bilgileri güncelleyerek rehberde kullandık dedi.
     İskenderoğlu, rehberin ilk etapta 2 bin 500 adet basıldığını ve Valilik tarafından ücretsiz dağıtılacağını kaydetti. Fırat Kalkınma Ajansından aldıkları hibeyle basımı yapılan rehber için Malatyanın tarihi, kültürel ve tabiat varlıkları hakkında yapılan bütün araştırmaları gözden geçirdiklerini belirten İskenderoğlu, bu konuda çalışma yapan bir kişinin çalışmalarından, bilgilerinden faydalanılarak tarihi, kültürel ve tabiat varlıklarını rehberde tanıttıklarını söyledi.
     Levent İskenderoğlu, ayrıca şehrin mesire alanlarından otellerine, hamamlarından banka şubelerine, taksi duraklarından lokantalarına, kafeteryalarından ulaşım imkanlarına kadar pek çok bilginin yer aldığı rehberin, turistlere şehirde rahatlıkla gezme imkanı sağlayacağını vurguladı.
    
     -Kapağında Ulu Camideki sırlı tuğlalar kullanıldı-
    
     Rehberin kapağında, Anadolu Selçuklu Devleti Sultanı 1. Alaaddin Keykubat tarafından 1124 yılında yaptırılan Malatya Ulu Camideki sırlı tuğlaların kullanıldığını dile getiren İskenderoğlu, Bunlar Selçuklu döneminde birçok yapıda kullanılmış süsleme unsurları. Bunları da Malatyayı temsil yeteneği olduğu düşüncesiyle kapakta ve iç kapakta kullandık. Bu, Selçuklu döneminde mimaride, süsleme unsurlarında kullanılan bir yöntem dedi.
     Kapağında Malatyalıların Teze (Yeni) Cami dediği geç Osmanlı dönemi yapılarından Hacı Yusuf Taş Camisinin fotoğrafının yer aldığı Malatya Kent Rehberinde kent mutfağını, el sanatlarını içeren fotoğraf ve bilgilerin de bulunduğunu kaydeden İskenderoğlu, rehberin özel bir grafik tasarımı olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan / Önder Felek
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada Kent Rehberi hazırlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER