Malatyada öğretmenlerden Vali Şahine ziyaret

Malatyada öğretmenlerden Vali Şahine ziyaret -Vali Şahin:Öğretmenlik toplumların istikbalini imal eden, şekillendiren, daha ileri toplumlar olmasında önemli misyonlar üslenen bir meslek


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, Öğretmenlik toplumların istikbalini imal eden, şekillendiren, daha ileri toplumlar olmasında önemli misyonlar üslenen bir meslek dedi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğretmenler Günü dolayısı Vali Şahini ziyaret eden Akmercan Anadolu Lisesi Müdürü Hamit Yıldız ve beraberindeki öğretmenler, Şahine çiçek sundu.
     Şahin, Yıldız ve öğretmenlere ziyaretleri için teşekkür etti.
     Öğretmenlerin öğrencilerini kendi evladı gibi görüp, gözetmesini ve istikbale hazırlamasını isteyen Şahin, Öğrencilerinize bir vebal hissi ile yaklaşacaksınız. Bu anlamda sorumluluğunuz büyük dedi.
     Vasip Şahin, öğretmenliğin kutsallığı noktasında herkesin hemfikir olduğunu belirterek şöyle konuştu:
     Öğretmenlik toplumların istikbalini imal eden, şekillendiren, daha ileri toplumlar olmasında önemli misyonlar üslenen bir meslek. Her şeyi ile övünülesi, gurur duyulası bir meslek. Ama aynı oranda sorumluluğu, vebali de büyük olan, bunun yanında meşakkati de çok olan bir aşk ve fedakarlık mesleği. Toplumumuzun 30-40 yıl önce bu mesleğe duyduğu güvenin ve gösterdiği saygının bu gün tekrar duyulup, gösterilmesi gerekir ki öğretmenlerimiz de motive olsun, vazifelerini daha bir aşk ve şevkle yapsınlar.
     Yıldız da geçen eğitim öğretim yılında eğitime başlayan ve 420 öğrencisi bulunan Akmercan Anadolu Lisesi hakkında bilgi verdi.
     Vali Şahin, Hamit Yıldız ve öğretmenlere kalem hediye etti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada öğretmenlerden Vali Şahine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER