Malatyada spor

Malatyada spor -17 Yaş Altı Bayanlar 2. Kademe Grubu karşılaşmalarına Malatya ev sahipliği yapacak -Esenlik Malatya Belediyespor Kulübü Güreşçileri Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor


MALATYA (A.A) - Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Seyfullah Özdemir, 17.Yaş Altı Bayanlar 2. Kademe Grup Karşılaşmalarına Malatyanın ev sahipliği yapacağını bildirdi.
     Özdemir, Malatya grubunda oynanacak karşılaşmaya 5 ilin takımlarının katılacağını belirtti.
     Malatya Bayanlar Spor Kulübünün kurulmasıyla Malatyada spor anlamında daha büyük gelişim ve değişim olmaya başladığını dile getiren Özdemir, Bunun da semeresini hemen gördük. Malatyada 5-9 Aralık tarihlerinde bayan takımlarının katılacağı bir grup müsabakası aldık dedi.
     Grup müsabakalarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Hakkarigücü Spor, Hatay Dumlupınar, Mardin Kızıltepe Belediyespor ve Şanlıurfa Gençlik Spor takımlarının mücadele edeceğini söyleyen Özdemir, çalışmaların tamamlandığını belirterek, Grup müsabakalarında Malatya iyi bir yerde. Grup müsabakaları denildiğinde akla gelen ilk illerden birisiyiz. İnşallah bu grup müsabakalarını da ilimizde en güzel şekilde icra edip, kulüplerimizi sağ salim illerine göndereceğiz diye konuştu.
    
     -Güreş çalışmaları-
    
     Esenlik Malatya Belediyespor Güreş Takımı, 12 Aralıkta Ankarada gerçekleştirilecek Türkiye Büyükler Güreş Şampiyonası hazırlıklarını sürdürüyor. Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezinde haftanın 6 günü çift antrenmanla çalışan güreşçiler, Türkiye Şampiyonasından iyi bir dereceyle dönmeyi hedefliyor.
     Esenlik Malatya Belediyespor Güreş Antrenörü Hasan Özdemir, takım olarak Türkiye Şampiyonalarında bugüne kadar iyi dereceler aldıklarını belirterek, başarılı sonuçlara bir yenisini daha eklemek istediklerini söyledi. Takımlarında 24 milli sporcu bulunduğunu ve 14 milli sporcunun İnönü Üniversitesinde eğitim gördüğünü dile getiren Özdemir, 60 lisanslı sporcumuzla haftanın 6 günü çalışmalarımızı yoğun tempoda sürdürüyoruz dedi.
     Esenlik Malatya Belediyespor Güreş Takım Kaptanı Ali Burak Toy da takımlarının malzeme ihtiyaçlarının bulunduğunu ve bu konuda kulüp yönetiminden destek beklediklerini dile getirdi. Toy, Yönetimin güreş sporuna olan ilgisizliği devam ediyor. Yaklaşık 5 yıldır şikayetlerimizi her türlü dile getiriyoruz. Üzerimizdeki elbiseler bile İstanbul Büyükşehir Belediyesporun elbiseleri. Malzeme konusunda isteklerimiz var diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Emin Göresiye / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER