Malatyada tekstil sektörünün sorunları konuşuldu

Malatyada tekstil sektörünün sorunları konuşuldu -Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman: Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, çalıştıracak işçi bulamadığı için Malatyaya yatırımdan vazgeçmeye başladı (Fotoğrafl


MALATYA (A.A) - Malatyada tekstil sektörünün sorunları konuşuldu.
     Malatya Aktif İşadamları Derneğinden (MAKİAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, derneğin Tekstil Komitesi ve tekstilde faaliyet gösteren işletmelerin yetkilileri, sektörün sorunlarını konuşmak üzere Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğüyle bir toplantı düzenledi.
     MAKİAD Tekstil Komitesi Başkanı Sabahattin Kocaağa, Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesindeki Akbulut Tekstil Fabrikasında düzenlenen toplantıda, kalifiye eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.
     Sektörün kalifiye eleman sıkıntısının teknik liselerde tekstil bölümü açılmasıyla çözüleceğini ifade eden Kocaağa, açılan mesleki istihdam garantili kurslarda eğitim alan ancak başarılı olamayan kişilerin de istihdam edilmesi zorunluluğunun sorun olduğunu kaydetti.
     Kocaağa, tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalar için Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğünden danışmanlık hizmeti istedi.
     Çalışma ve İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman da kurum olarak işverenlerin talepleri doğrultusunda kurslar açtıklarını, işsizler açısından da faydalı çalışmalar yaptıklarını belirtti.
     Toman, Bazı işsizlere ise iş beğendiremiyoruz. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmeler, çalıştıracak işçi bulamadığı için Malatyaya yatırımdan vazgeçmeye başladı dedi.
     Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğüne yeni iş ve meslek uzmanı danışmanları atandığını anımsatan Toman, Danışmanlar iş yerlerini ziyaret ederek işverenlerin önerilerini, isteklerini kayıt altına alacak. İşsizler, bu çerçevede istihdam edilecek diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada tekstil sektörünün sorunları konuşuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER