Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya

Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddiası -ADD Eskişehir Şube Başkanı Kerman: Yıllardır bir arada yaşayan alevi ve Sünni inançtan vatandaşların arasına nifak tohumları ekilmektedir


ESKİŞEHİR (A.A) - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman, yıllardır bir arada yaşayan Alevi ve Sünni inançtan vatandaşların arasına nifak tohumları ekilmek istendiğini bildirdi.
     Kerman, düzenlediği basın toplantısında, Malatyanın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde, Alevi ailenin saldırıya uğradığı iddasını anımsatarak, Türkiyenin mezhep çatışmasının içine çekilmek istendiğini savundu.
     Yıllardır bir arada yaşayan Alevi ve Sünni inançtan vatandaşların arasına nifak tohumları ekilmektedir diyen Kerman, şunları kaydetti: Malatyanın Sürgü beldesinde çıkan bir tartışma sonucu alevi vatandaşlara yönelik linç girişimi yaşanmıştır. Böyle olayların endişe verici noktalara geldiği görülmektedir. Batılı ülkeler Büyük Ortadoğu Projesi ile Ortadoğuyu yeniden yapılandırmaktadır. Oynadıkları sömürü oyunları sonucu, ülkeleri inanç mezhep ve etnik kimlikleri ile bölerek yönetmek istemektedirler. Suriye örneği somut olarak karşımızda olmaktadır. Aynı bilinen bu senaryo ülkemizde de oynanmak istenmektedir. Gelinen noktada alevi yurttaşlar üzerinde baskılar giderek artmaktadır. Devleti yönetenler ayrımcı davranmadan tüm yurttaşların inanç ve ibadet özgürlüğüne eşit ve anlayışlı yaklaşmalıdır.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Malatyanın Sürgü beldesinde Alevi ailenin saldırıya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER