Malatyanın yeni hastanesi bölgeye hizmet verecek

Malatyanın yeni hastanesi bölgeye hizmet verecek -Şeker Fabrikası arazisinde kurulan yeni devlet hastanesi, çevre illerden de hasta kabul edecek


MALATYA (A.A) - Malatyaya kurulacak bin 370 yataklı hastanenin çevre illerden de hasta kabul ederek, bölgeye hitap edeceği belirtildi.
     Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya Şeker Fabrikası arazisinin bir bölümünde temeli atılan ve birkaç yıldır yapımı süren 800 yataklı devlet hastanesinin gelecek ekim ayında hizmete gireceğini söyledi.
     Kentte iki ayrı yerleşkede hizmet veren Malatya Devlet Hastanesinin buraya taşınacağını hatırlatan Özdemir, mevcut yerleşkelerin de konut yapılmak üzere Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığına (TOKİ) bırakılacağını kaydetti.
     Kapalı alanı 100 bin metrekareyi bulan yeni hastanenin yanına 170 yataklı bir fizik tedavi ve rehabilitasyon merkeziyle 300 yataklı bir kadın doğum hastanesinin yapılacağını ifade eden Özdemir, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinin yer teslim aşamasında olduğunu, kadın doğum hastanesinin de ihalesinin yapılacağını bildirdi. Özdemir, Toplamda bin 370 yataklı bu kompleks, bir bölge hastanesi olacak. Malatyanın çevresindeki illere de hizmet edecek, oralardan da hasta kabul edecek dedi.
     Kentin hem doğusunda hem batısında bir hastane yerleşkesi olduğunu anlatan Özdemir, Kentin doğusunda ikamet eden vatandaşların yeni hastaneye ulaşımının zor olacağı söyleniyor. Ancak Malatyanın bir ucundan diğer ucuna çok kısa sürede ulaşılabiliyor. Şehir daha çok büyür ve yeni hastane yetersiz kalırsa buna göre yeni düzenlemeler yapılabilir diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyanın yeni hastanesi bölgeye hizmet verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER