Malatya Belediye Başkanı Çakırın ziyaretleri

Malatya Belediye Başkanı Çakırın ziyaretleri


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Mimarlar Odası Malatya Şubesini, İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliğini ve Gündüzbey beldesini ziyaret etti.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, Mimarlar Odası Malatya Şubesini ve İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilciliğini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Malatyanın büyükşehir statüsüne kavuşmasından dolayı daha sağlıklı ve planlı büyüyeceğini söyledi.
     Büyükşehir olan 13 il arasında Malatyanın bu statüye en hazır il olduğunu belirten Çakır, Malatya Belediyesi, büyükşehir statüsü almadan önce de bu misyona uygun çalışıyordu. Alt yapı hizmetleri, katı atık depolama tesisi, toplu taşımacılık başta olmak üzere birçok konuda sınırlarımızın dışına hizmet yapıyorduk. Amacımız daha sağlıklı bir yapılanmayı Malatyaya kazandırmaktır diye konuştu.
     Sivil toplum kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdikleri ziyaretlerde büyükşehir sürecinde Malatya için neler yapılması gerektiğini istişare etmek istediklerini vurgulayan Çakır, Malatyanın şehircilik anlamında gelişip, büyümesinde sivil toplum kuruluşlarının fikirleri önemli. Büyükşehirle birlikte şehrin sorunları tek elden çözülecek. İmar, alt yapı ve ulaşım bütünlüğünün sağlanması şehrimizin daha hızlı büyüyüp gelişmesine katkı sağlayacaktır. Büyükşehir statüsü, Malatya için büyük bir kazançtır. Bunu Malatyanın kalkınmasını, gelişmesini, ekonomik büyümesini hızlandıracak sürecin başlangıcı olarak görüyorum ifadelerini kullandı.
     Mimarlar Odası Malatya Şubesi Başkanı Osman Coşkun, Malatyanın büyükşehir olmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. İnşaat Mühendisleri Odası Malatya Temsilcisi Bedir Özten da Malatyanın büyükşehir statüsünü çoktan hak ettiğini söyledi.
     Çakır, ayrıca Gündüzbey beldesine giderek Belediye Başkanı Hüseyin Selçuku makamında ziyaret etti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Belediye Başkanı Çakırın ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER