Malatya Belediye Başkanı Çakır, çalışmaları inceledi

Malatya Belediye Başkanı Çakır, çalışmaları inceledi


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediyenin devam eden çalışmalarını inceledi.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, beraberinde Başkan Yardımcısı Hasan Atay, daire müdürleri ve bazı muhtarlarla yol düzenleme, asfalt ve kaldırım çalışmalarının devam ettiği Çarmuzu Yolunda incelemelerde bulundu.
     Çalışmalar hakkında bilgi alan Ahmet Çakır, özellikle Çevre Yolunun altında kalan semtlerin gelişmesi için bu yolun büyük önem taşıdığını belirtti. Çarmuzu Yolunun Hatunsuyu beldesine kadar devam eden 4 kilometre uzunluğunda bir yol olduğunu hatırlatan Çakır, yolun 1,5 kilometreye yakın bölümünde çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.
     Daha önce kullanılan yolun genişliğinin 7 metre olduğunu hatırlatan Çakır, şu bilgileri verdi:
     Yol genişliğini kamulaştırmalarla 30 metreye çıkardık, 11 bin metrekarenin üzerinde kaldırım düzenleme çalışması yaptık. 20 bin metrekarelik asfalt serimi yapıldı. Yol güzergahındaki bütün altyapılar yenilendi. İçme suyu şebeke hatları 3,5 kilometre uzunluğunda pik borular iptal edilerek yenilendi. Yağmur suyu drenaj sistemleri tamamlandı.
     Bölgede şuyulandırma çalışması yaptıklarını belirten Çakır, çalışmanın tamamlanmasından sonra Kuzey Kuşak Yolunu İncirlik Camisinin devamında Çarmuzu Yoluna birleştirip hizmet grupları sitelerine giden trafiği tamamen bu bölgeye yönlendireceklerini ifade etti. Çakır, böylelikle Çevre Yolundaki trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltmış olacaklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya Belediye Başkanı Çakır, çalışmaları inceledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER