Malatya İl Genel Meclisi Ekim ayı

Malatya İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantısı -Meclis, Pütürgede HES inşaatını yapan firmanın çalışmasının durdurulmasına karar verdi


MALATYA (A.A) - Malatya İl Genel Meclisi, Pütürge ilçesinde Hidroelektrik Santrali (HES) yapan firmanın çalışmasının durdurulmasına karar verdi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavatanın başkanlığındaki oturumda, Çevre ve Sağlık Komisyonunun Pütürge ilçesi Başmezra ve Sahil köyleri grup yolunun asfalt yollarının bozulmasına ilişkin hazırladığı rapor okundu.
     Raporda, Pütürgedeki Şiro Çayında Hidroelektrik Santrali (HES) yapım işlerini yürüten müteahhit firmaya ait ağır tonajlı kamyonların Başmezra ve Sahil köylerinin grup yolunu kullandıkları ifade edildi. Bu yolu İl Özel İdaresinin yaptığına değinilen raporda, komisyon üyelerinin yerinde yaptığı incelemede ilgili firmanın mevcut asfaltları tahrip ettiği, çevredeki ormanları kestiği kaydedildi.
     İlgili firmanın İl Özel İdaresinden de resmi izin almadan HES yapımı işlerine başladığı bildirilen raporda, Firmanın çalışmalarının durdurulması ve firma hakkında gerekli kanuni işlemin yapılması için konunun İl Özel İdaresi tarafından takip edilmesi uygun mütalaa edilmiştir denildi.
     Rapor, meclis tarafından oy birliğiyle kabul edildi.
     İl Özel İdaresince Hacı Haliloğlu Çiftliği köyünün içme suyu isale hattının yapılmasının kararlaştırıldığı toplantıda, Hekimhana bağlı İpekyolu Belediyesinin 2 bin 700 metre ve Kocaözü Belediyesinin 3 bin 500 metre yolunun altyapısının ilgili belediyeler tarafından karşılanması şartıyla asfaltının İl Özel İdaresi tarafından yapılmasına da karar verildi.
     Toplantıda, Hekimhana bağlı Kocaözü beldesine, Darendeye bağlı Akbaba köyüne, Doğanşehire bağlı Yuvalı köyüne ve İpekyolu dağ mevkisine birer adet içme suyu amaçlı sondaj açılması da uygun bulundu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya İl Genel Meclisi Ekim ayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER