Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı

Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı -Kürecikteki NATO Erken Uyarı Radar Tesisini Malatya-Kayseri Karayoluna bağlayan yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınması kararlaştırıldı


MALATYA (A.A) - Malatya İl Genel Meclisi, Kürecikteki NATO Erken Uyarı Radar Tesisini Malatya-Kayseri Karayoluna bağlayan yolun İl Özel İdaresi yol ağına alınmasını kararlaştırdı.
     İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavatanın başkanlığında gerçekleştirilen şubat ayı olağan toplantısında, Ar-Ge ve Meclis Kararlarını İzleme Komisyonunun raporu okundu.
     Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğünün talebi üzerine, Kürecikteki NATO Erken Uyarı Radar Tesisini Malatya-Kayseri Karayoluna bağlayan 3 kilometre irtibat yolunun Malatya İl Özel İdaresi envanterine kaydedilmesi ve onarımının 3202 sayılı Köye Yönelik Hizmetler Hakkındaki Kanun kapsamında İl Özel İdaresi tarafından yapılmasını içeren konuyu görüşen komisyon, bağlantı yolunda yaptığı incelemeye ilişkin de meclis üyelerine bilgi verdi.
     Yolun İl Özel İdaresi envanterine kaydının ve onarımının da İl Özel İdaresince yapılmasının uygun görüldüğü belirtilen rapor, mecliste çoğunluğu oluşturan üyelerin onayıyla kabul edildi.
     AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, bu yolun onarımı için İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünden 1 milyon 500 bin lira talepte bulunulduğunu söyledi.
     Toplantıda, İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görüşülen bir başka rapor daha gündeme geldi. İlgili yasa gereği, köy yollarının envanterinin yenileneceği ifade edilerek, yolların 1. ve 2. dereceyle köy içi yollar olarak tasnif edilmesi, uzunluk ve standartlarının güncellenmesi ve buna ilişkin İl Genel Meclisi kararının alınarak İçişleri Bakanlığına gönderilmesi gerektiği kaydedildi.
     Yeniden belirlenen köy yollarının mesafelerini gösteren rapor, meclis tarafından kabul edildi. Bu çerçevede köy içi yollar da yol ağına alındı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya İl Genel Meclisi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER