Malatya itfaiyesi 2012de 711 yangına müdahale

Malatya itfaiyesi 2012de 711 yangına müdahale etti


MALATYA (A.A) - Malatya Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekipleri, geçen yıl 711 yangına müdahale etti.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İtfaiye Müdürlüğünde Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Burada konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, itfaiye teşkilatının gençleştiğini, araç gereç bakımdan son teknolojiye sahip bir teşkilat olduğunu bildirdi.
     Malatyanın büyükşehir statüsü kazandığını belirten Bozkurt, Bu nedenle itfaiye teşkilatımızın daha hazırlıklı ve bilinçli olması gerekiyor. Önümüzdeki süreçte ekiplerimizi, araç gereçlerimizi artıracağız ifadelerini kullandı.
     İtfaiye Müdürü Hanifi Acar da dinamik bir ekip oluşturduklarını, 103 personelle Malatyaya hizmet verdiklerini kaydetti. Araç parkına biri 28 metre merdivenli, biri de 24 metre merdivenli son itfaiye teknolojilerine sahip araçları kattıklarını anımsatan Acar, ayrıca 9 ton su kapasiteli araç aldıklarını belirtti.
     Her olaya araç gereç bakımından hazır olduklarını vurgulayan Acar, ayrıca bölgenin en tecrübeli ve bilgili su altı arama kurtarma timlerinin de bulunduğunu kaydetti. Acar, sel ve su baskınlarında kullanmak için son teknolojiye sahip 10 dalgıç pompası aldıklarını ifade etti.
     İtfaiye ekiplerinin 2012 yılında 711 yangına, 77 trafik kazasına, 48 bahçe, orman ve anız yangınına, 5 de boğulma vakasına müdahale ettiğini bildiren Acar, eğitime verdikleri öneme değinerek, çalışanlar için çeşitli eğitim programları düzenlediklerini hatırlattı.
     Çalışmaları kapsamında 33 bin 500 vatandaşa temel yangın eğitimi verdiklerini kaydeden Acar, bu eğitimlerle amaçlarının vatandaşları bilinçlendirerek daha kötü olayların önüne geçmek olduğunu vurguladı.
     Malatyada son yıllarda yapılan sitelerin girişlerinin itfaiye araçlarının geçişine imkan vermeyecek şekilde yapıldığına dikkati çeken Acar, bunun da zaman zaman sıkıntılara yol açtığını belirtti.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya itfaiyesi 2012de 711 yangına müdahale Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER