Malatya Kızılay Kan Merkezi, 20 bin

Malatya Kızılay Kan Merkezi, 20 bin ünite kan toplamayı hedefliyor


MALATYA (A.A) - Malatya Kızılay Kan Merkezi, bu yıl 20 bin ünite kan toplamayı hedefliyor.
     Malatya Kızılay Kan Merkezi, Malatya Park AVMnin önünde kan bağışı kampanyası düzenledi. Malatya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Mustafa Ekici ve dernek üyeleri, kan bağışında bulundu. Ekici, dernek olarak kan bağışının önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi.
     Derneklerinin 120 üyesiyle yıl boyunca çeşitli faaliyetlerde bulunduğunu dile getiren Ekici, Kan bağışı büyük bir ihtiyaç. Malatyada da bu konuda eksiklik olduğunu gördük. Bu nedenle bugün kan bağışı yapmak ve bu konuya dikkatleri çekmek istedik. Bir nebze de olsun katkıda bulunduysak ne mutlu bize dedi.
     Öte yandan kan bağışı standında bağışları kabul eden ekipten alınan bilgiye göre, Malatya Kızılay Kan Merkezi geçen yıl 17 bin 300 ünite kan topladı.
     Ekipte yer alan hemşire Ferhan Altunbaşak, bağışların yeterli olmadığını ifade etti. Malatyada 21 hastane olduğunu dile getiren Altunbaşak, toplanan kanların bu hastanelerdeki hastalara şifa olacağını belirtti. Altunbaşak, Bu gidişle bu yıl ancak 20 bin ünite kan bağışı alabileceğiz. Malatyalı tüm vatandaşlarımızı kan bağışı yapmaya davet ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Kızılay Kan Merkezi, 20 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER