Malatya Valisi Saran, İyi Tarım Uygulamaları

Malatya Valisi Saran, İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimini izledi


MALATYA (A.A) - Vali Ulvi Saran, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce düzenlenen İyi Tarım Uygulamaları Kontrolör Eğitimini izledi.
     Müdürlüğün Eğitim Merkezindeki programda konuşan Saran, 9 gün süren eğitimle kontrolörlere yetkinlik kazandırıldığı belirtti.
     İyi Tarım Uygulamalarını, Kayısı Akreditasyon Kurumunun uygulamalarıyla birleştireceklerini dile getiren Saran, burada verilen eğitimle tarım ürününün en iyi şekilde, gıda sağlığı kurallarına uygun olarak nasıl yetiştirebileceğinin öğretildiğini kaydetti.
     Kayısı gibi bazı ürünlerin kuru olarak tüketildiğini hatırlatan Saran, Kayısıyı iyi tarım uygulamalarıyla üretip yaş olarak tüketime sunduktan sonra bir de kurutarak tüketime sunmaktayız. Bu aşamada Kayısı Akreditasyon Kurumu devreye girmekte ve sağlıklı olarak kurutularak tüketime sunulması sağlanmaktadır diye konuştu.
     İyi Tarım Uygulamalarının kayısının yetiştirilmesinden hasadının yapıldığı döneme kadar uygulandığını ifade eden Saran, hasat edilip kurutulmasından tüketiciye sunulmasına kadar geçen sürede de Kayısı Akreditasyon Kurumunun standartlarının uygulandığını belirterek, Birbirini tamamlayan iki sürecin bir arada yürütülmesi Malatya ekonomisine katkı sağlamada ve kayısının itibarını daha da arttırılmasında iyi bir entegrasyon dedi.
     Saran, konuyla ilgili çalışmalarından dolayı ilgililere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya Valisi Saran, İyi Tarım Uygulamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER