Malazgirt Zaferinin 941. yıl dönümü kutlandı

Malazgirt Zaferinin 941. yıl dönümü kutlandı


MUŞ (A.A) - Türklere Anadolunun kapılarını açan Malazgirt Zaferinin 941. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
     Malazgirtte Zafer Anıtı önündeki törende konuşan Muş Valisi Ali Çınar, milletin birlik ve beraberliğin devamı için her ferdin özellikle çocukların ve gençlerin tarihi iyi öğrenmesi gerektiğini söyledi.
     Geçmişini ve tarihini iyi bilmeyen milletlerin geleceğine doğru yön vermesinin mümkün olmadığını ifade eden Çınar, şöyle konuştu:
     Bu tarihi günleri böyle törenlerle kutlamak, genç nesillere hatırlatmak ve öğretmek için iyi bir vesiledir. Milletimizin tarihine baktığımızda, gururlu ve parlak zamanları çok olmakla birlikte, hüzünlü ve sıkıntılı zamanları da olmuştur. Birlik ve beraberliğimizi koruyarak milletimiz ve devletimiz için çok çalıştığımız, tüm işlerimizi adaletle yaptığımız, kutsal değerlerimizi ve maneviyatımızı koruduğumuz, ben değil, biz dediğimiz yıllar milletimizin gururlu ve parlak zamanları olmuştur. Biz bugün burada, Malazgirt Zaferinin 941. yılını kutlayarak o muhteşem galibiyeti hep hatırlıyorsak, hiç unutmayalım ki o zaferi kaybedenler de o mağlubiyeti unutmuyorlar.
     Ali Çınar, birlik ve beraberliği bozmak ve toplumun huzurunu kaçırmak isteyenlere karşı milletçe uyanık olunması gerektiğini vurguladı.
     Tören, Van Muradiye Kaymakamlığı mehteran takımı gösterisinin ardından temsili olarak Sultan Alparslanın şehre gelişi canlandırıldı ve şehrin anahtarı Vali Ali Çınara verildi.
     Törende çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve sporculara ödülleri verildi. İzci ateşinin yakıldığı törenler, ok atışı gösterisi ve Selçuklu pilavının dağıtımıyla sona erdi.
     Törene AK Parti Muş milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede, Malazgirt Kaymakamı Muhammed Gürbüz, kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Yahya Öylek
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Malazgirt Zaferinin 941. yıl dönümü kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER