Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: -(S&Pnin raporu) Çok geriden gelen, yani 9 ay önceki birtakım sorunlara takılmış bir rapor -Artık dünya da finans sektörü de piyasalar da eskisi gibi bu kuruluşları fazla kale almıyor (F


MALATYA (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poorsun (S&P), Türkiyenin kredi notu değerlendirmesiyle ilgili, Çok geriden gelen, yani 9 ay önceki birtakım sorunlara takılmış bir rapor dedi.
     İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen 24. Dünya Sürekli Denetim ve Raporlama Sempozyumuna katılan Bakan Şimşek, program çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     S&Pnin Türkiyenin kredi notu görünümünü pozitiften durağana çekmesi konusunda görüşleri sorulan Şimşek, Çok geriden gelen, yani 9 ay önceki birtakım sorunlara takılmış bir rapor ifadelerini kullandı.
     Şimşek, raporun, S&Pye hiç yakışmayan çok ciddi maddi hatalarla dolu olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
     Önce bilgilerini, analizlerini doğru yapsınlar. Doğrusu küresel krizde gördük. 3A notu verdikleri ülkeler, 3A notu verdikleri şirketlerin çoğu batık. Ama, bir türlü performansını göremedikleri, siyasi istikrarı takdir edemedikleri Türkiyede de birtakım takıntıları var. Onun için artık dünya da finans sektörü de piyasalar da eskisi gibi bu kuruluşları fazla kale almıyor.
     Şimşek, Devlet Tiyatrolarının özelleştirilmesiyle ilgili sorusu üzerine, konuyla ilgili hükümetin gerekli açıklamayı yaptığını belirtti.
     (TBK-ENS-AY-AHM-HÜL)
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER