Maliye Bakanı Mehmet Şimşek:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Gelir Vergisi ile ilgili yapılan haber ve değerlendirmeler spekülatiftir. Çünkü taslak henüz son şeklini almadı


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir Vergisi ile ilgili yapılan haber ve değerlendirmeler spekülatiftir. Çünkü taslak henüz son şeklini almadı dedi.
     Bakan Şimşek, Final Eğitim Kurumlarınca Batmanda yaptırılan 15 derslikli ilköğretim okulunun açılışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Gelir Vergisi ile ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine Bakan Şimşek, Gelir Vergisi Kanun Taslağının Bakanlar Kurulunda görüşülmesinin ardından son şeklini alacağını ve Meclise gönderileceğini söyledi.
     Bakan Şimşek, dolayısıyla bu aşamada yapılacak bütün değerlendirme ve tespitlerin spekülatif nitelikli olduğuna dikkati çekerek şöyle dedi:
     Gelir Vergisi ile ilgili yapılan haber ve değerlendirmeler spekülatiftir. Çünkü taslak henüz son şeklini almadı. Bunun detaylarına ilişkin yorum yapmayacağım. Taslağın ne zaman Meclise geleceği Bakanlar Kurulunun zamanlamasıyla ilişkili. Ama Maliye Bakanlığı olarak biz bu konuda ki çalışmalarımızı tamamladık. Ülkemizde verginin tabana yayılmasını, kayıt dışılığın azaltılmasını, vergi mevzuatının basitleştirilmesini amaçlayan önemli bir düzenleme bu. Bu düzenleme ile ilgili yatırımları, istihdamı, ihracatı destekleyeceğiz. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu yatırımları gerçekleştirmek için kaynak odaklı bir reform. Ama bu reform, üzerinde iyi çalışılıp daha sonra Meclise gönderilecek. Şu anda o süreç devam ediyor.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER