Maliye Bakanı Şimşek, Siirtte

Maliye Bakanı Şimşek, Siirtte -Bakan Şimşek, Gelir Vergisi Reform Tasarısı ile ilgili çalışmaların rafa kaldırıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi (Fotoğraflı - Görüntülü)


SİİRT (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gelir Vergisi Reform Tasarısı ile ilgili çalışmaların rafa kaldırıldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını söyledi.
     Bakan Şimşek, Grossmall Alışveriş Merkezinin açılışında yaptığı konuşmada, son 10 yıl içerisinde Türkiyenin özel sektörün dinamiğini kullanarak çok mesafeler kat ettiğini belirtti.
     1990lı yıllarda özel sektör yatırımlarının artmadığını, reel olarak yüzde 30 oranında düştüğünü ifade eden Bakan Şimşek, buna karşılık AK Parti hükümetleri döneminde özel sektör yatırımlarının yüzde 270 oranında arttığını söyledi.
     Bununda ülkemizde sağlanan güven ve istikrara bağlı olduğunu ifade eden Bakan Şimşek, şunları söyledi:
     Onun için gerekli olan güvendir ve istikrardır. Huzur ortamıdır, kardeşlik ortamıdır, barış ortamıdır. Bugün hazinemiz yıllık bileşik faiz cinsinden yüzde 5.9dan borçlanabiliyor. Bu şu demek; özel sektörde neredeyse tek haneli rakamlarla borçlanabiliyor, işini büyütebiliyor. Bu çok önemli. Biliyorsunuz yakında ülkemiz yatırım yapılabilir kredi notuna sahip oldu. İleride belki de iş adalarımız çıkıp uluslararası piyasalardan sermaye benzeri düzeyde hem ucuz hem de uzun vadeli kaynaklara ulaşabileceklerdir. Çünkü bugün hazinemiz yıllık bazda 10 yıllık tahvile baktığınız zaman dolar cinsinden faizi yıllık yüzde 3ün altına indi. Cumhuriyet tarihinin en düşük dönemi.
     Bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını kaydeden Bakan Şimşek, toplanan vergilerin yüzde 20sinden fazlasının, bütçe harcamalarının ise yüzde 17sinin eğitime ayrıldığını belirtti.
     Eğitime ayrılan payda Türk lirası cinsinden 6 kat artış olduğunu anlatan Bakan Şimşek, bunun da beşeri sermayeye verdikleri önemden kaynaklandığını söyledi.
     1950li yıllarda Türkiyenin milli gelirinin Korenin iki katı olduğunu belirten Bakan Şimşek, Ancak aradan geçen yıllarda ülkemizin zaman kaybetmesi ve kısır tartışmalarla zaman kaybetmesi nedeniyle Kore başını alıp gitti. Ancak son yıllarda aradaki fark kapanmaya başladı. 2000 yılında Türkiyenin kişi başına milli geliri Avro bölgesininki (bu dünyanın gelişmiş bölgelerinden bir tanesidir. 17 Avrupa Birliği üyesi ülkesini kapsıyor. Önemli ülkeler bunlar) kişi başına milli gelirde onların yüzde 37si civarındaydı, şimdi yüzde 52sine çıktı. Keşke bizden önceki 10 yıllarda da ara her yıl bırakın 10 puanı 15 puanı şöyle bir puan kapatılmış olsa. Onun için Türkiyenin bölgemizin geleceği parlak.
     Bakan Şimşek, konuşmasının ardından iş adamı Muzaffer Bağ tarafından yaptırılan ve büyük bir bölümü ulusal çapta firmalardan oluşan 56 iş yerinin yer aldığı alışveriş merkezinin açılışını gerçekleştirdi.
    
     -Gelir Vergisi Reform Tasarısı-
    
     Açılış sonrasında basın mensuplarının Gelir Vergisi Reform Tasarısı ile ilgili çalışmaların rafa kaldırıldığı yönünde çıkan haberlerine ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Şimşek, O haberler doğru değil. Gelir Vergisi Reform Taslağı henüz Bakanlar Kuruluna sunulmadı ki rafa kaldırılsın. Tamamen uydurma bir haber. Öyle bir şey söz konusu değil dedi.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen - Zekeriye Güneş / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek, Siirtte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER