Malkarada zararlı ilaç toplantısı

Malkarada zararlı ilaç toplantısı -Kanola bitkisinde kullanılan ilaçların arı ölümlerine yol açtığı öne sürüldü


TEKİRDAĞ (A.A) - Malkarada kanola bitkisinde kullanılan ilaçların arı ölümlerine yol açtığı ileri sürüldü.
     Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Şakir Ada, Malkara Ziraat Odasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kanola bitkisinde kullanılan ilaçların yasal olmadığını ve zararlı olduğunu belirtti.
     Malkara ve çevresinde son günlerde arı ölümlerine yol açan bu ilacın kullanımının dünyada yasaklandığını savunan Ada, Bu konuda ne gerekiyorsa yapılacak ve ilaçların reçete ile satılması sağlanacaktır. Bundan sonra doğaya ve canlılara zarar vermeyen ilaçların kullanılması için mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.
     Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu da arı gibi dünyanın dönüşümünü sağlayan hiç bir canlı olmadığını savunarak, arının kendi ürünleri ile meydana getirdiği katkıdan çok, kültür bitkilerinin tozlanmasını sağladığı için bitkisel üretimin ana dayanağını oluşturduğunu kaydetti.
     Doğaroğlu, bal arısının vücut yapısı, koloni ve yaşam, nektar ve polen, bal arılarında beslenme, arı türleri, ırkları ve teknik arıcılık, arı ürünlerinin insan yaşamı açısından önemi, arı hastalıkları ve zararlıları ile balda kalite kontrol ve pazarlama konularında detaylı bilgi verdi.
     (ALP-MEK-NER)
<< Önceki Haber Malkarada zararlı ilaç toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER