Manavgatta ek derslik ve yemekhane açılışı

Manavgatta ek derslik ve yemekhane açılışı -Karacalar köyündeki Fatma Pakize Turhan İlköğretim Okuluna yaptırılan ek derslik ve yemekhane hizmete açıldı


ANTALYA (A.A) - Manavgat ilçesine bağlı Karacalar köyündeki Fatma Pakize Turhan İlköğretim Okuluna yaptırılan ek derslik ve yemekhane hizmete açıldı.
     İş adamı Seyhan Cengiz Turhanın, annesinin adını taşıyan Fatma Pakize Turhan İlköğretim Okuluna yaptırdığı ek derslik ve yemekhanenin açılışı için tören düzenlendi.
     Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, törende yaptığı konuşmada, Türkiyenin çok hızlı bir gelişme sürecinden geçtiğini söyledi. Hedefin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşmak olduğunu ifade eden Eren, 1923lerde toplu iğne üretilmeyen bir ülkenin bugün ekonomisi dünyanın 16ncı büyük ülkesi haline geldiğini belirtti.
     Türkiyenin 2023 yılı için de büyük hedefler peşinde olduğunu anlatan Eren, Bu hedefler eğitimli insan gücüyle olur. Eğitim yatırımlarını bütçe imkanlarıyla yapmamız çok zor. Hayırseverlerimiz eğitime çok büyük yardım yapıyor. Antalyaya yapılan okulların yaklaşık yüzde 60ını hayırseverlerimiz yaptırdı diye konuştu.
     Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da bir ülkenin gelişmesi için eğitimin önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Bulgurlu, hayırsever işadamı Seyhan Cengiz Turhana eğitime yaptığı katkılarından dolayı teşekkür etti.
     Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da il genelinde yaklaşık 403 bin öğrenciye 22 bin öğretmenle eğitim hizmeti verdiklerini söyledi. Antalyanın çok göç alan bir il olduğunu kaydeden Günay, Antalyaya son 6 yılda 379 okul, 5 bin 425 derslik yapıldığını ve bunların yüzde 60nın da hayırsever işadamları tarafından hayata geçirildiğini belirtti.
     İş adamı Seyhan Cengiz Turhan ise Allahın kendisine malıyla hizmet etme imkanı verdiğini ve kendisinin de bu doğrultuda okullar yaptırdığını anlattı. Karacalar Köyüne ilkokul ile ortaokul yaptığını, bir de Anadolu Lisesi yaptırmak istediğini söyleyen Turhan, Bir elimde Türk Bayrağı, diğer elimde milli eğitimin sancağı ile cihada devam ediyorum. 2015 yılında da buraya bir meslek yüksekokulu binası yaptırmak istiyorum dedi.
     Konuşmaların ardından Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren, eğitime katkılarından dolayı Turhana onur plaketi verdi ve ek derslik ve yemekhanenin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Manavgatta ek derslik ve yemekhane açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER