Manavgatta zeytinyağı üretimi

Manavgatta zeytinyağı üretimi -Manavgat Ziraat Odasına ait zeytinyağı fabrikası, yapılan iyileştirme çalışmalarının ardından üretim kapasitesini beş kat artırdı -Manavgat Ziraat Odası Başkanı Metin: -Bu yıl 2 bin 500 ton zeyti


ANTALYA (A.A) - Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Taşağıl beldesinde odaya ait zeytinyağı fabrikasında üretimin beş kat arttığını bildirdi.
     Rasim Metin, düzenlediği basın toplantısında, odaya ait Taşağıl beldesinde bulunan zeytinyağı fabrikasında, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansının 300 bin liralık desteğiyle iyileştirme çalışması yaptıklarını anlattı. Bu yıl zeytinyağı sıkma sezonunun başlamasıyla fabrikanın da faaliyete geçtiğini kaydeden Metin, Odaya ait Taşağıl beldesinde bulunan zeytinyağı fabrikasında üretim beş kat arttı dedi.
     Geçen yıl fabrikada 700 ton zeytin işlediklerini anlatan Metin, bu yıl 2 bin 500 ton zeytin işlemeyi hedeflediklerini söyledi. Metin, Zeytinyağı fabrikasında geçen yıl günlük 20 ton zeytin işleyebiliyorduk. Bu yıl bu kapasite 100-110 tona çıkarıldı diye konuştu.
     İşlemede çiftçilerden 10 litrede 1 litre hak ediş aldıklarını belirten Metin, 9 litreni vatandaşa geri verildiğini bildirdi. Bölgedeki diğer fabrikaların ise 6da bir hak ediş aldığının altını çizen Rasim Metin, ticari bir beklentileri olmadığını, çiftçiye daha iyi hizmet etmeyi amaçladıklarını vurguladı.
     Metin, Manavgat Ziraat Odası Zeytinyağı isminin marka tescilini yaptırmak üzere girişimlere başladıklarını, tescilin ardından kendi markalarıyla satışa başlayacaklarını söyledi. Rasim Metin, Manavgatın doğusunda hizmet verecek bir fabrikanın kurulması için de planlama yaptıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Manavgatta zeytinyağı üretimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER