Manavgat Kaymakamlığı Dönüşüm Yönetişim ve Paylaşım

Manavgat Kaymakamlığı Dönüşüm Yönetişim ve Paylaşım Tanıtım Toplantısı


ANTALYA (A.A) - Manavgat Kaymakamlığı Dönüşüm Yönetişim ve Paylaşım Tanıtım Toplantısı yapıldı.
     Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) toplantı salonundaki toplantıya belediye başkanları, kamu kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile oda ve dernek temsilcileri katıldı.
     Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, toplantıda yaptığı konuşmada, dönüşüm ve yönetişim konusunda bilgilendirme yaparak hazırladıkları 15 proje ile vatandaş odaklı hizmet konusunda büyük aşama kaydettiklerini söyledi.
     Proje mantığında dönüşümü yürüttüklerini kaydeden Bulgurlu, kamu görevlisinin kurumsal dönüşümü sağlaması ile vatandaş odaklı hizmetin ortaya çıktığını belirtti.
     Kurumların çalışmalarının akıl, bilim ile eş güdümlü olması gerektiğini kaydeden Bulgurlu, dönüşümü öncelikle kamu çalışanlarından başlayarak yaptıklarını ifade etti.
     Kamu çalışanlarının dönüşümünden sonra kurumların dönüşümü konusunda prensip kararı alarak çalışma başlattıklarını anlatan Bulgurlu, şunları söyledi:
     Bunun en önemli göstergelerinden biri evrensel anlamda geçerli olan kalite belgelerini aldık. Bunu Türkiyede sosyal sorumluluk projesi ile alan tek kaymakamlık biziz. Bu standartlar dünyanın her yerinde geçerliliği olan standartlar. Bununla ilgili tüm altyapı çalışmalarımız tamamlandı.
     Şiddeti önleme projesi ile kişiye karşı işlenen suçlarda yüzde 13 oranında düşüş olduğunu belirten Bulgurlu, bunda kamu kurumlarının çalışmalarının büyük etkisi olduğunu dile getirdi.
     Toplantı sonunda Uluslararası Belgelendirme Sistemleri (UBSİS) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hasan Pınar, Kaymakam Bulgurluya ISO 10002:2006 ile SA 8000 Sosyal Sorumluluk sertifikalarını verdi.
     UBSİS Yönetim Kurulu Başkanı Pınar, Türkiyede kaymakamlıklar arasında ilk ISO 10002:2006 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi sertifikasını Manavgat Kaymakamlığına verdiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgat Kaymakamlığı Dönüşüm Yönetişim ve Paylaşım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER