Manisada Hemşehri Dernekleri Festivali açıldı

Manisada Hemşehri Dernekleri Festivali açıldı


MANİSA (A.A) - Manisa Kent Konseyi ve Manisa Belediyesi desteği ile düzenlenen Hemşehri Dernekleri Festivali törenle açıldı
     Festivale açılışı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanından Fuar Merkezine kadar Balıkesir Belediye Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Genç ile Manisadaki 14 hemşehri derneklerinin başkan ve yöneticileri katıldı.
     Kortej yürüyüşün ardından Fuar Merkezinde açılış töreni düzenlendi.
     Vali Daşöz, törende yaptığı konuşmada, Manisanın ülkenin lokomotifi olan illerden bir tanesi olduğunu ve yeni yasal düzenlemeyle büyükşehir statüsüne kavuştuğunu ifade ederek, şunları söyledi:
     Manisa, artık büyükşehir sıfatını da kazanmış bir ilimiz. Bunu, Manisada yaşayan, yüreği Manisa için çarpan herkese borçluyuz. Bunun için doğuştan Manisalılar olduğu gibi Manisada yaşayan değerli hemşehrilerimiz ve derneklerimiz de var. Bir ilin hemşehrisi olmak için sadece o ilde doğmuş olmak yetmiyor, inanıyorum ki buraya gelip yerleşen tüm hemşehrilerimiz Manisada yeniden doğmuşlardır. Bu festivalin birlik ve beraberliğimize büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.
     Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise Manisadayız, Manisalıyız sloganıyla yola çıkıldığını dile getirerek, Doğduğun yer değil, doyduğun yer memleketindir, geleneğiyle büyümüş nesiller olarak, yıllarca gurbetçiler göndermiş, göç almış göç vermiş milletin mensuplarıyız. Manisamızın bu kozmopolit zenginliğini fırsata çevirmek, farklı gelenek ve göreneklere sahip vatandaşlarımızı bir araya getirmek, birbirimizi tanımak ve kaynaşmak düşüncesiyle, hiçbir siyasi endişe taşımadan yola çıktık diye konuştu.
     Konuşmaların ardından festivali açan Vali Daşöz ve Başkan Ergün, hemşehri dernekleri stantlarını gezerek, yöresel ürünleri inceledi, yöresel lezzetleri tattı.
     Festival 1 hafta süreyle devam edecek.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisada Hemşehri Dernekleri Festivali açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER