Manisada 100ün üzerinde çocuk koruyucu aile

Manisada 100ün üzerinde çocuk koruyucu aile bekliyor -Vali Halil İbrahim Daşöz: -100ün üzerinde koruyucu aile bekleyen çocuğumuz var -Hem çocuğun aile buluşması hem de sağlıklı şekilde geleceğe hazırlanması büyük önem taşıyor


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Manisada koruyucu aile bekleyen 100ün üzerinde çocuğun olduğunu söyledi.
     Kültür Sitesi Lale Salonda gerçekleştirilen Koruyucu Aile Seminerine katılan Vali Daşöz, koruma altına alınmış olan çocukların öncelikle devletin kurum ve kuruluşlarında barındırıldığını belirtti.
     Ülke genelinde uygulamaya konulan Sevgi Evleri ve Çocuk Evleri modellerinin Manisada da uygulandığını ifade eden Vali Daşöz, Ne kadar lüks, ne kadar iyisini yaparsanız yapın, fiziki şartlar ne kadar güçlü olursa olsun, o çocuğun gerçek bir aile ortamı içinde olma ihtiyacını karşılayamıyorsunuz. Burada bugün için en iyi model olan Koruyucu Aile modeli en anlamlı görünüyor. Bununla çocuk, gerçek aile ortamına mümkün olduğu kadar yaklaşmış, diğer insanlardan tecrit edilmeden toplumla iç içe yaşamış oluyor diye konuştu.
     Koruyucu Aile olmanın gönüllülük esasına dayalı, gönülden isteme ve hissetmeye bağlı olduğunu vurgulayan Vali Daşöz, şunları söyledi:
     Manisada Koruyucu Aile bekleyen 100ün üzerinde çocuğumuz var. Koruyucu Aile, aynı zamanda gelir yönünden sıkıntılı olan aileler için aynı zamanda gelir kaynağı şeklinde de düşünülebilir. Devletimiz bir ücret karşılığı sağladığı için, ihtiyacı olan ve durumu müsait olanlar, istenilen objektif şartları yerine getirenler bu haktan yararlanabilecekler. Hem çocuğun aile buluşması hem de sağlıklı, psikolojisine uygun şekilde geleceğe hazırlanması büyük önem taşıyor.
     Manisada 22 koruyucu aile olduğunu, bu sayının artması gerektiğini vurgulayan Vali Daşöz, bundan sonraki süreçte özellikle ilçelerde Koruyucu Ailenin yaygınlaşması için çaba gösterilmesini istedi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan da, Manisa il genelinde korunmaya muhtaç toplam 125 çocuğun olduğunu, bunların 6 Genç Çocuk Evi ile 1 Sevgi Evinde barındığını bildirdi.
     Seminerde Koruyucu Aile tanımı, kimlerin Koruyucu Aile olabileceği, işlemlerin nasıl yürütüleceği, hak ve sorumluluklar gibi konular uzmanlar tarafından yapılan sunum eşliğinde anlatıldı.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Nevbahar Kabaklı
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Manisada 100ün üzerinde çocuk koruyucu aile Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER