Manisada dolunun bağlarda hasara neden olması

Manisada dolunun bağlarda hasara neden olması -Sarıgöl ilçesinde 25 bin dekarlık üzüm bağı zarar gördü -AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi: "Üreticilerin mağdur olmaması için devlet kurumları gereğini yapacak" (Fotoğr


MANİSA (A.A) - Sarıgöl ilçesinde önceki gün sağanak yağmurla yağan doludan olumsuz etkilenen üzüm bağlarında, zarar tespit çalışmaları tamamlandı.
     Gıda-Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Toy yaptığı açıklamada, ekiplerin ilk etapta Tırazlar, Çanakçı, Çimentepe, Sığırtmaçlı, Doğuşlar köyleri ile merkeze bağlı Kavakkırı ve Adaarası mevkilerindeki bağlarda, zararın yüzde 10 ile 100 arasında olduğunu tespit ettiğini kaydetti.
     "Zarar gören üzüm bağlarımızın 25 bin dekarlık bir alanı oluşturduğu, en büyük hasarın Tırazlar Köyünde olduğu belirlendi" diyen Toy, ekiplerin akşam saatlerinde tekrar başlayan dolunun etkili olduğu Dindarlı, Alemşahlı ve Dadağlı köylerine de zarar tespiti için gideceklerini söyledi.
    
     -"Mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma başlatıldı"-
    
     Öte yandan AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, mağduriyetlerin giderilmesi için çalışma başlatıldığını belirterek üzüm üreticilerine geçmiş olsun temennisinde bulundu.
     Tanrıverdi yaptığı yazılı açıklamada, "Ülkemizin kuru ve yaş üzüm ihtiyacının karşılandığı bu bölgemizdeki doğal felaket sonrasında ilgili bakanlık ve diğer kurumların zarar tespit ve inceleme çalışmalarını başlattılar. Konuyla ilgili olarak yetkililerle temaslarımız sürmektedir. Başta Gıda ve Tarım Hayvancılık bakanlığı nezdinde takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.
     Üzüm üretiminin en verimli olduğu bu bölgedeki üreticilerin mağdur olmaması için devlet kurumlarının gereğini yapacağını vurgulayan Tanrıverdi, talep eden üreticilere uygun koşullarda kredi verilmesi için ve gerekirse borçlarının ertelenmesi hususunu ele alacaklarını ifade etti.
     Manisada özellikle Alaşehire bağlı Yeşilyurt, Sobran, Subaşı, Üzümlü ve Sarıgöle bağlı Çanakçı, Tırazlar, Çimentepe, Sarıgöl ilçesine bağlı Güneydamları, Baharlar, Bahadırlar, Sığırtmaçlı, Çanakçı, Bağlıca köyleri ile Sarıgöl Ovasının Ada Arası ve Kavakkırı mevkilerindeki bağlar, önceki gün sağanak yağmurla yağan dolu nedeniyle büyük zarar görmüştü.
    
     Muhabir: Turgay Duyar - Mehmet Akif Sarıhan
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Manisada dolunun bağlarda hasara neden olması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER