Manisada eğitime hayırsever desteği

Manisada eğitime hayırsever desteği


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Sarıgöl ilçesinde yaşayan hayırsever Hüseyin Gümüşlünün Tırazlar Köyünde daha önce yaptırdığı okulun bahçesine ek bina yaptıracağını söyledi.
     Hüseyin Gümüşlü İlkokulu ve Ortaokuluna 6 derslikli ek bina yapımı protokolü Valilik toplantı salonunda Vali Daşöz ve hayırsever Hüseyin Gümüşlü arasında imzalandı.
     Törende konuşan Vali Daşöz, Gümüşlünün yaptığı hayırlarla ilçeye çok büyük desteği olduğunu belirterek, okul bahçesine yapılacak yeni binanın da eksiği gidereceğini söyledi.
     Okulun yemekhanesini ise Valiliğin yaptıracağını belirten Daşöz, hayırseverin aynı zamanda ilçenin vergi rekortmeni olduğunu, protokolün Vergi Haftasının kutlandığı haftada imzalanmasının da ayrı bir anlamı ve önemi olduğunu söyledi.
     İlçede 42 yıldır aralıksız vergi rekortmeni olduğunu belirten hayırsever Hüseyin Gümüşlü ise memleketine bir eser daha kazandıracağı için mutlu olduğunu söyledi.
     Gümüşlü, Daha önce de Sarıgöl ilçesinde bin 500 kişilik bir cami ile 8 adet Kuran kursu yaptırdık. O kurslarda çocukların Kuran öğrendiğini görünce çok mutlu oluyorum. Elimizden geldiği kadarıyla vatanımıza, milletimize katkıda bulunmaya çalışıyoruz dedi.
     Hayırsever Gümüşlü, ek binanın 250 bin liraşa mal olacağını, binanın yapımına hemen başlanarak, 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştirileceğini vurguladı.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası kapsamında 2012 yılındaki 4ncü, 2003 yılından bu yana ise 167nci protokolün imzalandığını söyledi.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Manisada eğitime hayırsever desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER