Manisada okullarda kuru üzüm dağıtılacak

Manisada okullarda kuru üzüm dağıtılacak


MANİSA (A.A) - Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, Manisada öğrencilere sütün yanı sıra kuru üzüm dağıtılması için çalışma başlatacaklarını söyledi.
     Orhan, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ile birlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupada kişi başı yıllık kuru üzüm tüketiminin 1 kilo 850 gram olarak tespit edildiğini, Türkiyede kişi başına düşen yıllık tüketimin ise 250 gram olduğuna işaret etti.
     Kuru üzüm tüketimini arttırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden Orhan, Ekmekte kuru üzümün kullanılmasının gündeme gelmesinin ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, okullarımızda sütün yanında kuru üzüm dağıtımını gerçekleştirmek için bir proje hazırlama kararı aldık dedi.
     AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaşın kuru üzümün tanıtımına yönelik çabalarını takdirle karşıladıklarını belirten Orhan, şunları kaydetti:
     Manisada bulunan okullarımıza bir kampanya ile bir sosyal sorumluluk projesi ile öğrencilerimize üzüm dağıtımını gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Manisada üzüm ihracatı yapan firmalarla, bütün sivil toplum örgütlerinin bu projeye dahil edilmesini istiyoruz. Manisada yapacağımız bu projeyi daha sonra bütün ülkeye yaymayı planlıyoruz.
    
     Muhabir: Erkan Şimşek / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisada okullarda kuru üzüm dağıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER