Manisada okulların depreme karşı dayanıklılığı incelenecek

Manisada okulların depreme karşı dayanıklılığı incelenecek -Celal Bayar Üniversitesi ile Valilik arasında imzalanan protokole göre ilk etapta 25 okul incelenecek


MANİSA (A.A) - Manisadaki okulların depremselliğinin incelenmesi amacıyla Valilik ve Celal Bayar Üniversitesi arasında protokol imzalandı.
     Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, önceki yıllarda farklı bir üniversiteyle başladıkları 25 okulda projelerin hazırlandığını, CBÜ Mühendislik Fakültesi ile de ilk etapta 25 okul için anlaştıklarını ifade etti.
     Üniversitenin okul binalarını iki aşamalı olarak değerlendireceğini, ihtiyaç duyulan binalarda güçlendirme projelerinin ortaya konacağını ifade eden Daşöz, şöyle konuştu:
     Amacımız projelerin hızla hazırlanarak İl Özel İdaresi tarafından ihaleye çıkılmasıdır. Her bir iş için ayrı ayrı ihale yapılıyordu, istenmeyen gecikmeler oluyordu. Başka bir üniversite ile yaptğımız çalışmalarda üniversitenin kendi durumundan kaynaklanan gecikmeler oldu. Halen sonuçlandıramadığımız işler var. Bu protokol ile işler, çok hızlı bir şekilde sonuçlandırılmış olacak. 1999 yılından önce yapılan okulların öncelik taşıyor, onların bugünkü mevzuata göre yapılmadığını biliyoruz.
     Vali Daşöz, deprem güçlendirme projelendirmesi için 2013 yılında yaklaşık 1 milyon liralık bütçe öngördüklerini, okulların aciliyet durumuna göre tespit edilerek ihale edileceğini söyledi.
     CBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş güçlü alt yapısılarıyla Manisadaki kamu kurumlarına destek olmak istediklerini belirterek, Yapılacak çalışmada parasal bir amacımız yok. Gereken ekipman ve eğitim kadrosuna sahibiz. 20 kişiden oluşan ekiple çalışacağız. Bu çalışma öğrenciler için de faydalı olacak
     Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise 2007 yılından sonra yapılan okullar çıkarıldığında gözden geçirilmesi gereken yaklaşık 600 binalarının bulunduğunu ifade etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar / Tolga Albay
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER