Manisadaki Seyyah Bizim İller projesi

Manisadaki Seyyah Bizim İller projesi


MANİSA (A.A) - Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Seyyah Bizim İller projesi kapsamında ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezmek amacıyla Manisadan Saruhanlıya gelen 60 öğrenciyi kabul etti.
     Kaymakamlık toplantı salonunda öğrencilerle görüşen Otcu, Seyyah Bizim İller projesinin kentin tanınması ve tanıtılması bakımından önem taşıdığını ifade etti.
     Saruhanlının tarihi hakkında öğrencilere bilgi veren Otcu, 1959 yılında ilçe statüsüne kavuşan Saruhanlının 54 bin nüfusa sahip olduğunu anlattı.
     İzmir-İstanbul karayolu üzerinde kurulu bulunan ilçede tarihi ve turistik anlamda gezip görülebilecek çok fazla bir yer olmadığını dile getiren Otcu şöyle dedi:
     Burası tarım ilçesi, verimli toprakları var. Ülke genelindeki kuru üzümün yüzde 13ü ilçemizde üretiliyor. Ciddi oranda zeytin üretimimiz de var. Dünyanın en verimli olan ovalarından Gediz Ovası ilçemiz sınırları içinde yer alıyor. Ekilen her ürün burada kolaylıkla yetişiyor. Tarıma dayalı sanayimiz gelişmiş durumda. Üzüm, zeytin ve sebze işleme fabrikalarımız var. Tarihi ve turistik değerlerimiz yok ama ticari anlamda Manisa ve ülke ekonomisine çok ciddi katkılar sağlayan bir ilçeyiz.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisadaki Seyyah Bizim İller projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER