Manisadaki 3 gölet hizmet vermeye başladı

Manisadaki 3 gölet hizmet vermeye başladı


MANİSA (A.A) - Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından Manisada inşa edilen 3 göletin, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun söz verdiği gibi 8 Eylülde tamamlandığı bildirildi.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, tesislerin temelinin atıldığı gün bitiş tarihi verildiği, Bakanlığın ve bağlı kuruluşların adeta destan yazdığı, şantiyelerde durmaksızın çalışıldığı ve ülkenin dört bir yanına muhteşem tesisler kazandırıldığı kaydedildi.
     Açıklamada, temelleri Mayıs 2011de atılan Gördes Doğanpınar Göleti, Kırkağaç Çaltıcak Göleti ve temeli 8 Haziranda atılan Kırkağaç Aydıncık Göletinin resmi bitiş tarihinden önce tamamlandığı, 4 bin 230 dekar tarım arazisini suya kavuşturacak olan ve 1 milyon 700 bin metreküp su depolama hacmine sahip olan Doğanpınar Göletinin 5 milyon 100 bin liraya mal edildiği ifade edildi.
     Resmi bitiş tarihi Aralık 2012 olmasına rağmen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından yapılan pazarlık neticesinde açılış tarihi 8 Eylül olarak kararlaştırılan Kırkağaç Çaltıcak Göletinin ise bin 300 dekar tarım arazisi için 900 bin metreküp suyu depolayacağı dile getirildi.
     Açıklamada, planlanan resmi bitiş tarihinden 15 ay daha erken tamamlanan ve 6 milyon 300 bin liraya mal edilen Aydıncık Göleti ile 3 bin 60 tarım arazisine su temin edileceği, göletin 2 milyon 200 bin metreküp kapasiteye sahip olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisadaki 3 gölet hizmet vermeye başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER