Manisanın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü

Manisanın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü -Manisa Valisi Daşöz: Büyük zafer ve gurur günümüz kutlu olsun


MANİSA (A.A) - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıldönümünü kutlayarak, Büyük zafer ve gurur günümüz kutlu olsun dedi.
     Daşöz, kentin kurtuluş yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, son olarak Afyonkarahisardaki patlamada, Gölmarmaralı onbaşı Emrah Aralın da aralarında bulunduğu 25 askeri yitirmenin hüznünü yaşadıklarını ifade ederek, sevinç ve hüzünlerin ortak yaşandığı yıldönümlerinin, birlik, beraberlik ve kardeşliği güçlendirmesi yönüyle de önem taşıdığına işaret etti,
     Büyük Atatürkün önderliğinde, tarihe adı altın harflerle yazdırılan Kurtuluş Savaşında, Manisanın vatansever ve cesur insanlarının da büyük kahramanlıklar gösterdiğini dile getiren Daşöz, şunları kaydetti:
     Tarihini unutan millet ve toplulukların, aynı acıyı tekrar yaşamaya mahkum oldukları bilinciyle ecdadımızın bizlere emanet ettiği ülkemizi güçlü bir geleceğe taşımak için daha çok çalışmalıyız, birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendirmeliyiz.
     Kurtuluşu izleyen 90 yılda, sahip olduğu doğal, kültürel, tarihi, ekonomik potansiyel ile ülkemizin en huzurlu ve üretken illeri arasına giren Manisa, kamu ve özel sektörün dev yatırımları, büyük üretim potansiyeli ve çalışkan insanlarıyla Büyük Türkiye ülküsünün güçlü bir parçası olmuştur. İlimizin bu konumu, her geçen yıl daha da güçlenecektir.
     Bu vesileyle, başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm Manisalıların büyük zafer ve gurur gününü kutlu olsun.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisanın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER