Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Konan: Bir anne ve kızının müracatı ile başlattığımız Sevgi kelebekleri projesi, dar gelirli ailelerin kız çocuklarının çevrede bulunan olumsuz koşullardan etkilenmemesi ve sosyal çevr


MANİSA (A.A) - Manisada, gönüllü bir anne ile kızının Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile irtibata geçerek, 80. yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi bünyesinde başlattığı Sevgi kelebekleri projesi kapsamında, dar gelirli ailelere mensup 12 genç kıza el sanatları kursu verildiği bildirildi.
     Tarihi Yeni Handa bulunan 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezinde, Sevgi Kelebekleri Proje Evinde gazetecilere bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, geçen yıl Temmuz ayında başlatılan projede, dar gelirli ailelerin 12-16 yaş grubu kız çocuklarına dikiş-nakış, hediyelik eşya yapımı, beceri geliştirme gibi kursların verildiğini söyledi. Kız çocuklarının çevrede bulunan olumsuz koşullardan etkilenmemesi, sosyal çevreye uyumlarının geliştirilmesi amacıyla, bir yıldan bu yana devam eden projenin mimarının el sanatları öğreticisi Fatma Bozoğlu ve annesi Zeynep Bozoğlu olduğunu kaydeden Konan, proje evinin ise İl Özel İdaresi tarafından tahsis edildiği bilgisini verdi.
     Proje evinde, çocukların kullandıkları dikiş makinelerinin, dolapların ve iç tefrişatın hayırsever vatandaşlar tarafından temin edildiğini belirten Konan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilgili bütçesinden ise projede kullanılan malzemelerin temin edildiğini söyledi.
     Kız çocuklarının proje kapsamında ürettiği ürünlerin tarihi Yeni Handa teşhir edildiğini ve satışa çıkarıldığını da ifade eden Konan, bu sayede el sanatları alanında kabiliyet sahibi olan kız çocuklarının aynı zamanda ekonomik bir gelir elde etme imkanı bulduklarını da belirtti.
     Konan şöyle konuştu:
     Bir anne ve kızının müracatı ile başlattığımız Sevgi kelebekleri projesi, dar gelirli ailelerin kız çocuklarının çevrede bulunan olumsuz koşullardan
     etkilenmemesi ve sosyal çevreye uyumlarının geliştirilmesi amacıyla bir yıldan bu yana devam ediyor. Sosyal imkanları kısıtlı, hayatlarında şehir merkezini dahi hiç görmemiş çocuklarımızı topluma adapte ediyoruz. Buraya gelen çocuklarımız toplumla iç içe olunca kendilerine olan güvenleri arttı. Burada psikolog Cansu Uşarel arkadaşımız da hem buradaki çocuklarımızla hem de aileleri ile yakından ilgileniyor. Buraya gelen çocuklarımızın mutlu olduğunu, yüzlerinin güldüğünü gözlüyoruz. Birşeyler öğrenmek ve el işi, nakış, çeyiz malzemeleri, hediyelik eşyalar, bebek malzemeleri gibi ürünler üretmek onları motive ediyor.
     Projenin mimarlarından Fatma Bozoğlu da, annesinin ve kendisinin topluma faydalı kişiler yetişmesi için mücadele ettiklerini, bu nedenle de bir proje hazırlayarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne başvurduklarını anlattı. Projelerinin kabul görmesi ile hemen faaliyete başladıklarını kaydeden Bozoğlu, Toplumumuzda saygılı, insanlar için faydalı, iyi bireyler yetişmesini istiyoruz. Proje kapsamında buraya gelen kız çocuklarının gelecekte daha iyi yerlerde olduğunu görmek, benim için paradan daha değerli diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Binnaz Ersoy
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER