Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman:

Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman: Hükümetin açıklamış olduğu ton başına 685 liralık ekmeklik buğday fiyatı ve 705 liralık makarnalık buğday fiyatı üreticileri tatmin etmemektedir


MANİSA (A.A) - Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman, hükümetin hububat ürünleri için açıklamış olduğu 2012 müdahale alım fiyatlarının üreticileri tatmin etmediğini ileri sürdü.
     Sorman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hububat ürünlerinde 2012 müdahale alım fiyatlarının Anadolu kırmızı sert ekmelik buğday için ton başına 665 lira, makarnalık buğday için ise ton başına 705 lira olarak belirlendiğini hatırlattı.
     Buğdayda geçen yıl 20,8 milyon kilogram civarında gerçekleşen rekoltenin, bu yıl çiçeklenme döneminde meydana gelen yağışlar nedeniyle 18,5 milyon kilogram olmasının beklendiğine işaret eden Sorman,
     Önceki yıllarda dekar başına alınan 500 ile 600 kilogram buğday rekoltesi, bu sene dekar başına azami 400 kilogramı bulmaktadır. 250 ile 300 kilogram civarında hasat yapılmaktadır. Bu da maliyetlerin yükselmesine sebep olmaktadır. Hükümetin açıklamış olduğu 685 liralık ekmeklik buğday fiyatı ve 705 liralık makarnalık buğday fiyatı üreticileri tatmin etmemektedir. Bu yüzden üreticilerimiz mağdur olmuş durumdadır dedi.
     Öte yandan, bölgede yapılan pamuk ekimine de değinen Sorman, üreticinin yüksek maliyet nedeniyle pamuktan uzaklaştığını, mısır ekimine yöneldiğini savundu.
     Üreticinin yeniden pamuk ekimine dönmesi için teşvik verilmesi gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Manisa Ziraat Odası Başkanı Nuri Sorman: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER