Manyasın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl

Manyasın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü törenle kutlandı


BALIKESİR (A.A) - Manyasın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
     Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile devam etti. İlçe protokolünün Hükümet konağında kutlamaları kabulünün ardından, Belediye Başkanı Hasan Kahraman ve meclis üyeleri, İlçe jandarma Komutanlığını ziyaret ederek ilçe halkının şükranlarını ilettiler.
     Kutlamaların ikinci bölümünde ise Bandırma Kaymakamı ve Manyas Kaymakam Vekili Ali Mantı, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Durmuş Özkanlı ve Belediye Başkanı Hasan Kahraman, halkın bayramını kutladı.
     Belediye Başkanı Hasan Kahraman, yaptığı konuşmada, Türk milletinin idealinin özgür, güçlü, tam bağımsız Türkiye olduğunu belirterek, Kim bu idealin peşinden koşuyorsa, kim bu bayrağı, bu ülkeyi seviyorsa bizim dostumuzdur, kardeşimizdir, yoldaşımızdır, cephede mücadele eden arkadaşımızdır dedi.
     Tören, öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterisinin ardından düzenlenen resmi geçitle sona erdi.
     Ayrıca, Manyasın kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle ikindi namazından sonra Çarşı Camiinde şehitler için mevlit okutulacağı belirtilirken, tören alanında gün boyunca vatandaşlara belediye tarafından lokma dağıtıldı.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Manyasın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER