Manyasta üreticilere 180 gebe düve dağıtıldı

Manyasta üreticilere 180 gebe düve dağıtıldı


BALIKESİR (A.A) - Manyasın Tepecik köyünde Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi (KASDP)kapsamında 45 hak sahibine 180 gebe düve dağıtıldı.
     Manyas Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yönetimi tarafından Ankaranın Kazan ilçesi ile Sakaryadan seçimleri yapılan düveler, yüklenici firma tarafından araçlarla köye getirildi.
     Proje kapsamında geçen yıl yapılan ve içinde 16 hayvanın aynı anda sağılabileceği ünitenin de bulunduğu damlara getirilen 20-36 aylık düveler, kesilen kurban ve Manyas Müftüsü Abdülkadir Çakılın yaptığı dua sonrası araçlardan indirildi.
     Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Sancı, burada yaptığı konuşmada, projenin makine,ekipman desteği olarak 675 bin, 180 düve için ise toplam 1 milyar 50 bin liranın üreticiye kredi olarak kullandırıldığını belirterek, kredilerin üç yıl geri ödemesiz olmak üzere 8 yılda tamamlanacağını söyledi.
     Araçlardan indirilen düvelerin, aşıları, ultrasonla gebelik muayeneleri yapıldıktan sonra sonra ahırlara konuldu.
     Düve dağıtım törenine, AK Parti İlçe Başkanı Fikret Altun, İl Genel Meclisi Üyesi Serdar Erçel,Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Karaman, Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birlik Başkanı Kudret Özden ile daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Süleyman Özaydın
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Manyasta üreticilere 180 gebe düve dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER