Mardinde 1. Uluslararası Şiir Festivali başladı

Mardinde 1. Uluslararası Şiir Festivali başladı -Üç gün sürecek festivalde, Arapça, Farsça, İbranice, Kürtçe, Süryanice ve Türkçe şiir örnekleri okunacak -MAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Oflaz: Ortadoğunun aşağı yukarı büt


MARDİN (A.A) - Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Şiir Festivali başladı.
     Zinciriye Şairleri Buluşmaları adı altında düzenlenen festivalin açılış kokteylinde konuşan MAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Oflaz, festivali gelenekselleştirmeyi amaçladıklarını belirtti.
     Festivalin, üniversite formasyonuna, değerlerine uygun bir şekilde hazırlandığını ifade eden Oflaz, MAÜ olarak farklılığımızı bir kez daha gösteriyoruz. Üniversitemizin formasyonuna değerlerine uygun farklı bir etkinlikte beraberiz. Bu yılki buluşmayı kasım ayında yaptık ama bundan sonraki buluşmaları nisan ayında yapacağız dedi.
     Festivalde farklı mekanlarda, Arapça, Farsça, Süryanice, İbranice, Kürtçe ve Türkçe şiirlerin sunulacağını kaydeden Oflaz, şunları söyledi:
     Ortadoğunun aşağı yukarı bütün dilleriyle şiirler sunulacak. Şiir sanatına hizmet eden şairler burada ağırlanacak. Üniversite olarak çok dilli bir üniversite olacağız. Arapça, Farsça, Süryanice, İbranice Kürtçe ve Türkçe şiirler sunulacak. Ayrıca festival kapsamında şiir atölyeleri olacak.
     Oyuncu Elif Baysal da suculuğunu yapacağı festivale katılmanın mutluluğunu yaşadığını, Mardin halkını çok sevdiğini kaydederek, Şiir hayatın içindedir. Hayatımızın her alanında vardır. Festivali gerçek bir şiir kentinde gerçekleştiriyoruz. Tüm Mardin için gerçekten çok özel bir gün. Ben 2 yıldır belli aralıklarla Mardinde bulundum. Mardin halkı gerçekten inanılmaz içten, doğal, sıcak bir halk. Son derece misafirperver. Bu şehir geceleri beni çok hüzünlendiriyor. Ama biliyorsunuz ki, biz doğulular hüzünle, batılılar da haz ile beslenir ifadelerini kullandı.
     Açılış kokteylinden sonra Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen şiir kitapları sergisi gezildi.
     Üç gün sürecek festivale, Türkiye, Suriye, İran, Irak ve Tacikistan gibi ülkelerden gelen 21e yakın edebiyatçı ve şair katılıyor.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Şengül Oymak
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Mardinde 1. Uluslararası Şiir Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER