Mardinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinleri

Mardinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinleri


MARDİN (A.A) - Mardinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinlerle kutlandı.
     Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören, Atatürk anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, Atatürk Kültür Merkezinde devam etti.
     Milli Eğitim Müdür Vekili Niyazi Ekin, burada yaptığı konuşmada, eğitimde yaşanan sorunları çözme gayreti içerisinde olduklarını kaydetti.
     Öğretmenlik mesleğinin, toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesi açısından önemli bir etken olduğunu belirten Ekin, Öğretmenlerden yüreklerini ortaya koymalarını bekliyoruz. Çünkü yarınlarda var olmanın yegane şartı öğretmenlerin çok çalışmasıdır dedi.
     Genç öğretmenler adına konuşan Dilek Bircan da insan yetiştirmenin ne kadar zor olduğunu bilerek mesleğe soyunduklarını anlattı.
     Kıdemli öğretmenler adına konuşan Çetin Yağmurcu ise 34 yıldır öğretmenlik yaptığını kaydederek, Başlarda heyecanlıydım. Şimdi ise hüzünlüyüm. Kıdemli öğretmen olacağımı hiç düşünmemiştim. Bugün saçlarıma aklar düştüğünün farkına vardım. Bugün öğretmen olmanın hem sevincini hem hüznünü yaşıyorum diye konuştu.
     Konuşmalarının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Daha sonra Mardin Valisi Turhan Ayvaz, kıdemli öğretmenlere ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.
     Tören, öğretmenler korosunun 4 dilde söylediği şarkıların ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Abdulhalim Çelik/İbrahim Sincar
     Yayıncı: Şengül Oymak
<< Önceki Haber Mardinde 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER