Mardinde umreye gidenler uğurlandı

Mardinde umreye gidenler uğurlandı


MARDİN (A.A) - Mardinde umre ibadetlerini yerine getirmek üzere Suudi Arabistana giden vatandaşlar törenle uğurlandı.
     Müftülük önünde düzenlenen törende konuşan Müftü Dursun Ali Coşkun, daha önce farklı grupların umreye gönderildiğini, şimdi ise 65 kişilik kafilenin umreye gideceğini söyledi.
     Coşkun, Mardinden 65 kişiden oluşan son umre kafilesini kutsal topraklara gönderdiklerini ifade ederek, Vatandaşlar kutsal mekanları gezip, Kabeyi tavaf edecek, bol bol dualar edecekler. Bu yıl umreye toplamda 862 kişi gitmiş olacak. Kardeşlerimiz buradan Cenabı Allah ve Resulullahın misafirleri olarak kutsal beldelere gidiyor. Ramazanın geri kalan kısmını ve bayramı Allahın evi olan Kabede Resulullah ile geçirecekler. Bu kutsal ve mübarek yolculuğun çok iyi değerlendirilmesi lazım dedi.
     Hacca gitmek içi 6 yıldır başvuran ancak henüz ismi kurada çıkmayan Bedirhan Nas (63) umre yolcularını gözyaşları ile uğurladı.
     Nas, kutsal topraklara gitme özlemi ile yaşadığını ifade ederek, Eşim Şerife Nas ile 6 yıldır ismimizi yazdırıyoruz. Fakat kısmet olmuyor. Bugün umreye gideceklerin yolcu edileceğini öğrenince gelip onları uğurlamak istedim. Allah bize de kısmet eder inşallah dedi.
     Daha sonra 65 kişi okunan duaların ardından yola çıktı.
    
     Muhabir: İbrahim Sincar / Sema Kaplan
     Yayıncı:Behçet Güngör
<< Önceki Haber Mardinde umreye gidenler uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER